Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Meddig marad Lakat alatt a csornai strand? - Meleg vízért hideget adna a város

Termálvizet keres a strand medencéibe a csornai önkormányzat. A kertészeti kút új tulajdonosával egyezkednek a városvezetők, de a fürdő idei megnyitása még bizonytalan.
A csornai strand idei üzemeltetése még kétséges. Az önkormányzat azon van, hogy először is termálvizet szerezzen a medencékbe. A kúttulajdonos kertészetnél egy újabb cég az illetékes, velük tárgyalnak a városvezetők. A fürdő sem 2010-ben, sem 2011-ben nem nyitott ki.

Utoljára 2009-ben mártózhattak meg a fürdeni vágyók az országosan is jó hírű csornai termálvízben. Akkor még az osztrák érdekeltségű Kerti Park Kft. volt a működtető. Hirtelen aztán eltűnt a cég, a strand bezárt. Az elmúlt két évben nem sikerült olyan vállalkozót találni, aki vállalta volna a feladatot. Befektetők persze jártak a városban azóta is, de komoly, kézzelfogható ajánlatot tartalmazó szándék nem mutatkozott.

Az önkormányzat próbálta időközben megszerezni a termálkút tulajdonjogát, de eredménytelenül. A helyzet azóta is úgy áll, hogy hiába van a fürdő a város nevén, vize még mindig nincs. Az elöljárók most egyezkednek, meleg vízért hideget adnának. Horváth Péter jegyző számolt be a fejleményekről. – A kút tulajdonjoga a Kerti Park Kft. gyakorlatilag jogutódjaként működő vállalkozásé – fejtette ki.

A csornai termálfürdő kapuja évek óta zárva van. Hogy idén fogadja-e a strandolni vágyókat, nem tudni.
A csornai termálfürdő kapuja évek óta zárva van. Hogy idén fogadja-e a strandolni vágyókat, nem tudni.


– A cég jogi képviselőjével tárgyaltunk, aki elmondta: ügyfelei hajlandóak lennének termálvizet szolgáltatni a fürdőnek, cserébe az önkormányzat kútjából kapott hideg vízért. Ők öntözésre használnák a vizet, ami nem okoz korrodációt vezetékeikben. Egyelőre ott tartunk, hogy mindkét fél a saját vízvételének költségeit állná. Az áram díját, a szivattyúk üzemeltetését és egyéb kiadásokat. Ilyen mennyiségű vízkivételhez külön vízjogi engedély szükséges, ennek részleteit is tisztázni szükséges az illetékes hatóságnál. A termálvízzel kapcsolatban a gyógyvíz-minősítési megújítási kérelem is függőben van az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőhelyi Főigazgatóságánál. Egyelőre itt tartunk, konkrétumot nem tudok mondani. Annyival azért előbbre járunk, hogy már nem több millió forintért adna a termálkút tulajdonosa meleg vizet, hanem értékelhető ajánlattal álltak elő. A képviselő-testület folyamatosan napirenden tartja a kérdést, megoldást kell találni a termál helyzetének megnyugtató rendezésére – tudatta a részletekről a Kisalföldet a jegyző.

Horváth Péter hozzátette: ha egyezség születik, akkor lehet tárgyalni a fürdő megnyitásának lehetőségeiről, feltételeiről és anyagi vonzatairól.

Olvasóink írták

 • 14. Megakrieger 2012. február 24. 23:29
  „Addig marakodtak a koncon, hogy már tönkrement az egész. Mára egy romhalmaz. Jellemző.

  Csorna "címerállata" lehetne a már-már országos hírnévre szert tett "termál" és a Bartók Béla úti vasútátjárónál veszteglő átmenőforgalom...”
 • 13. merzsebet 2012. február 10. 19:36
  „Goldman a jegyző/nő /szülésin van,gondolom így a jelenlegi csak helyettesit tehát nem végleges.”
 • 12. Goldman 2012. február 09. 15:21
  „merzsebet: jegyző nem indulhat”
 • 11. merzsebet 2012. február 09. 12:28
  „Kukszi ,nem érted,de attól még lehetne:Nem?Van egy értelmes fiatal ember"mifajtánk" örülni kellene neki.Mi korosztályunk.Beszélni is tud,segíteni kéne nem bántani.
  kroly-nál van megint a pont.Csak azt felejtette el hogy a polgármester megtette:nyilatkozott a Napelemgyár ügyben.Valamikor beolvasta a cég vezetőjének a levelét.Többet ő sem tud.”
 • 10. miro132 2012. február 09. 12:27
  „gondolom bécset is wiennek hivod ugye ? vagy pozsonyt is bratislavának :) aminek van magyar neve azt magyarul szokás használni ennyi ..”
 • 9. Putyilov 2012. február 09. 11:02
  „miro,melyik ország területén fekszik ma? Mi ott a hivatalos nyelv? Attól függetlenül,hogy az ott tevékenykedők fele magyar.”
 • 8. kroly 2012. február 09. 09:46
  „Mit vártok a képviselöktöl hisz ti is mindig marjátok egymást a kommentekben.Csornán soha nem jőn össze semmi értelmes dolog mert nincs összetartás,csak mindig gyülölgögés.A napelemes cégröl is minden marhaságot mondanak már.Holvan most Gyopáros úr ,miért nem tájékoztatja Csorna népét hogy alakul a napelemgyár sorsa?
  Igaz ezt megtehetné a polgármester úr is ,de ö most elvan foglalva a tv-és ügyekkel.Molnár úr hozzáálása sem a leg segítökészebb ,az üzlet már csak ilyen.A képviselök ,velük megint nem dicsekedhetünk.Az az arogáns viselkedés ahogy tudnak egymáshoz szolni ,róssz nézni.Egymást marják ,nem pedig a város javát szolgálják.
  Szomoru hogy igy lezüllesztették kicsi városunkat,de azért én remélem hogy gyerekeink még élhetöbb várost is megélnek.”
 • 7. kukszi 2012. február 09. 09:34
  „Ja értem jegyzőből akarnak csinálni polgármestert, azért favorizálják.Így már más a leányzó fekvése, csak hát majd meg is kell választani!!!!!
  Én nem tudom ki, mi támogatja, még nem is láttam,nem vitatom a felkészültségét, csak a nyilatkozataiból ítélek.
  Kapuvári lederesek után mondom,lehet vele együtt dolgozni.

  Csorna már megérdemelne egy szakmailag jól felkészült,jó hátszelű, jól kommunikáló csornai lakhelyű polgármestert
  és akkor talán kimozdulna a város, ebből a letargiából amiiben van.”
 • 6. miro132 2012. február 09. 09:10
  „Putyilov : Balfon nincs fürő! . Kórház és szanatórium van beutalós. Luzmansburg pedig Locsmánd magyarul...”
 • 5. Putyilov 2012. február 09. 01:49
  „Szerintem meg még egy jó ideig(értsd:hosszú évekig) marad Bük,Balf,Hévíz,vagy ,aki megteheti, Lutzmannsburg.
  Büszkék nem lehetünk semmire.”
 • 4. taryt 2012. február 08. 21:28
  „3-as hozzászólás: ezt ugye nem mondod komolyan? honna veszed ezt a jegyzőből polgármester ügyet?”
 • 3. merzsebet 2012. február 08. 19:54
  „A jegyzőt a Fidesz ajánlotta a hivatalba és egyhangúlag támogatta a testület.Egy agilis felkészült fiatalember,nem baj ha ő a nagy bejelentő,amit nyilatkozik azt többször előtte körbejárja jogilag és korrekten, tárgyilagosan nyilatkozik.Teljes mértékben tisztában van a város helyzetével.Arról nem tehet hogy a Pálmajori út pályázatát önkényesen megváltoztatták úgy hogy az önkormányzatnak túl drága lett.Az" új seprű jól söpör" ez miért baj,és" a puska visszafelé is elsülhet". Szerintem is .
  Nagy esély van ara hogy ő lesz a leendő polgármester.Én támogatnám,ha még addig Csornán laknék.”
 • 2. kukszi 2012. február 08. 13:00
  „Újra indul a nép butítás, már párszor ezt eljátszották. Vilmos parki projekt is ebbe a körbe tartozik.
  Ezt a Csornai emberek, csak akkor hiszik el ha látják,úgy látszik a jegyző nem ismeri az előzményeket.

  Attól félek, hogy ez termál bejelentés úgy jár mint a nagy csinnadrattával bejelentett Pálmajori út felújítás.
  Mostanság az új jegyző a nagy bejelentő,"új seprű, jól seper" , kétélű fegyvert forgat, vigyázni kell nehogy vissza felé süljön el.”
 • 1. miro132 2012. február 08. 10:23
  „Folytatásos csornai rémbohózat.

  Főszereplő : Önkormányzat és Kert Park jogutód Kft.
  Rendezte : Petőfi Tsz Csorna

  Hihetetlen hogy a sok Pestre szakadt parlamenti képviselő nem tud szerezni befektetőt a termálvízhez. Csornainál sokkal rosszabb helyekre is milliárdokat költöttek a múlt években....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfalud: gyümölcskarnevált terveznek nyárra

Faluházat vásárolna a település önkormányzata. Tovább olvasom