Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Mátrix- rendszer?

A csornai képviselő-testület támogatja, hogy Kiss József alezredes legyen a város rendőrkapitánya.
A csornai képviselő-testület szerdai ülésén foglalt állást a város új rendőrkapitányának személyéről. Egyhangúlag döntöttek úgy, hogy dr. Szabadfi Árpád megyei rendőr-főkapitány javaslatára Kiss József alezredes kinevezését támogatják. Amint a dandártábornok fogalmazott, Kiss alezredest szakmai pályafutása, elért eredményei alkalmassá teszik, hogy felelősséggel ellássa új feladatát.

Szó volt az ülésen a Margit Kórház lehetséges szerkezetváltozásairól. Az elképzelések szerint a sebészet és a belgyógyászat mátrixrendszerben működhetne, a felszabaduló ágyakkal a neurológia rehabilitációs osztálya rendelkezne. Dr. Vizkelety Tibor, az önkormányzati biztos cég képviselője szerint mind gazdasági, mind szakmai szempontból ez a megoldás kivitelezhető. A képviselők megvizsgálják a lehetőségeket.
A testületi ülésen beszámoltak munkájukról a városban működő közalapítványok vezetői, illetve a plénum elfogadta az európai uniós projekteket előkészítő munkacsoport tevékenységéről szóló beszámolót. A képviselők a település régi gondjára találtak megoldást, amikor építési törmeléknek jelöltek ki lerakóhelyet. A Rekultív kft.-vel egyeztetve úgy határoztak, hogy a csornaiak ötéves átmeneti ideig a gyöngyösmajori volt hulladéklerakóban helyezhetik el a törmeléket, 1800 forint köbméterenkénti áron.

A testület hozzájárult, hogy a következő tanévtől a Vocational Academy Alapítvány a Széchenyiiskolában két tannyelvű oktatást indítson. Megbízta a Csornai Oktatási és Nevelési Központ igazgatóját a bérleti szerződés megkötésével. A testület döntött arról is, hogy az idei út- és járdafelújítást a Swietelsky kft. végezze el a városban. A belterületi utakhoz kapcsolódóan pályázat benyújtásáról határoztak a nyugat-dunántúli regionális fejlesztési tanácshoz, a Petőfi utca burkolatjavításának támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábacsécsényi európai uniós foci

Mi kell ahhoz, hogy megmozduljon egy falu apraja-nagyja, s a kistelepülés hírét külföldre is elvigyék? Néhány lelkes fiatal, és egy kis foci. A múlt heti, rábacsécsényi EU-foci több mint ezer embert vonzott. A „nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" jelszavával öt csapat csapott össze egymással. A szervezők célja az volt, hogy megmozgassa és összehozza a környékbeli fiatalokat. Tovább olvasom