Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Második nekifutásra lett alpolgármester

Sikeres volt az alpolgármester-választás Kapuváron. A képviselők Cserpes Andrásnak szavaztak bizalmat. Első rendes ülésüket tartották csütörtökön a kapuvári önkormányzati képviselők.

A tanácskozás legfontosabb kérdése az volt, vajon sikerül-e másodszori nekifutásra alpolgármestert választaniuk.

Megítélt támogatás


A plénum a napirend első pontjaként beszámolót hallgatott meg a Pátzay Pál Általános Iskola tevékenységéről Módli Ágnes igazgatótól. A képviselők egyhangúlag állapították meg, hogy az intézményben kiváló szakmai munka folyik és ígéretet tettek arra, hogy lehetőségeikhez mérten továbbra is minden támogatást megadnak az iskolának.

Titkos szavazással

Nagy izgalom és türelmetlenség övezte a testületi ülés második napirendjét, az alpolgármester-választást. Dr. Biró Péter polgármester – eltérve eredeti szándékától – nem az egyszer már leszavazott Kóczán Zoltánt (Fidesz) jelölte a tisztségre, hanem Cserpes Andrást (MDF–MKDSZ). A titkos voksolás eredményét Magyar Attila, az ügyrendi és kommunikációs bizottság elnöke ismertette. Kiderült, hogy a képviselők közül tíz igen szavazattal nyolc nem ellenében választották meg a jelöltet. Miután Cserpes András letette esküjét, tiszteletdíját százhúszezer forintban állapították meg.
Az ülés további részében megalakultak a bizottságok is, így a pénzügyi, az oktatási és kulturális, az egészségügyi és szociális, valamint a városfejlesztési grémium.
Ezután a képviselők döntöttek arról, hogy a Pacsirta utca építéséhez pályázatot nyújtanak be. Ehhez vállalják 24 millió forint önrész biztosítását, a munkálatok összesen 44 millió forintba kerülnek. A képviselők megegyeztek abban is, hogy a gyógyüdülőpark infrastruktúrájának kiépítéséhez is pályázatot készítenek.

Bizottságok és tagjaik

A csütörtöki testületi ülésen döntöttek az önkormányzati bizottságok összetételéről. A pénzügyi bizottság elnöke Boldis Géza lett, tagjai Varga Géza, Kiss János, Licskai László, Horváth Gyula, Kóczán András, Szakács Istvánné. Az oktatási és kulturális bizottság elnöke Hámori György, tagjai Pintér Gábor, Bajácz Jenőné, Varga Gyula, Ábrahám József, Csitei Gábor, Degovics István. Az egészségügyi és szociális bizottság elnöke Boross János, tagok Bajácz Jenőné, Licskai László, Csiszár István, Magyar Lászlóné, Stánitz Antal, Szabó Tamás. A városfejlesztési bizottság elnöke Kóczán Zoltán, tagjai Gál Imre, Cserpes Sándor, Gábor Tamás, Balsai Endre, Csorba Ernő, Kovácsné Takács Valéria.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elnök egységesítésre törekszik

Elnököt és elnökhelyettest választottak a Csornai Cigány Kisebbségi Önkormányzat alakuló ülésén. Tovább olvasom