Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Másodfokú bíróság előtt a pár

Szombathelyen áll a másodfokú bíróság elé a kapuvári N. Éva, egykori szépségkirálynő és volt barátja, P. József.
2003 tavaszán került előzetes letartóztatásba a kapuvári exszépségkirálynő, N. Éva. Az egyik pénzintézet csornai fiókjában dolgozó lány és egykori barátja, P. József ellen többrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás, illetve az ezekre való felbujtás a vád azóta is. Tavaly májusban, az elsőfokú tárgyaláson 350 millió forint eltűnésének körülményeit vizsgálta a soproni bíróság. A tanúk meghallgatása után újabb bizonyítékok beszerzése és megvizsgálása miatt elnapolták a tárgyalást, ezért ítélet csak 2004 júniusában született.

A bíróság előtt N. Éva beismerte a sikkasztás tényét. Tettét azzal magyarázta, hogy barátja, P. kérésére cselekedett. A férfi ezzel szemben tagadta a felbujtást. Mint állította, ő csak „falból" kellett a lánynak, hogy költekezése ne tűnjön fel a rábaközi kisvárosban.

A Soproni Városi Bíróság végül N. Évát bűnösnek találta harmincöt rendbeli, különböző értékekre üzletszerűen elkövetett sikkasztásban és egyrendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításban. P. Józsefet harmincnégy rendbeli felbujtóként elkövetett sikkasztásban, egyrendbeli, felbujtóként folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításban, illetve egyrendbeli lőszerrel való visszaélés bűntettében. A bíróság rendelkezett a bűncselekményből származó pénzből vásárolt ingóságok és ingatlanok elkobzásáról is. Büntetésként nem jogerősen N. Évát öt év, P. Józsefet pedig hat év börtönbüntetésre ítélték. Az ítélethirdetés után az ügyész súlyosításért, a lány védője enyhítésért, a férfi ügyvédje felmentésért fellebbezett. A vádlottakat nem bocsátották szabadlábra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közélet a nem várhat

Súlyos műtéten esett át a közelmúltban Nemes László sobori polgármester, a Rába Szövetség elnöke. Combizom- és ínszalagsérülését a falu kultúrházából kilépve „szerezte”. Betegágyáról azonban folyamatosan intézte faluja és a Rába Szövetség ügyeit. A polgármester hálás a kezelőorvosainak és ápolóinak a gyors és profi segítségért. Tovább olvasom