Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Másfél millióval adta át a kasszát

Herczeg Tihamér már lezárta élete azon szakaszát, amikor Barbacs polgármestereként tevékenykedett.
Herczeg Tihamér
Az elmúlt négy évben Barbacson Herczeg Tihamér töltötte be a polgármesteri tisztséget. Azt megelőzően alpolgármesterként dolgozott. A tavaly októberi helyhatósági választáson viszont hat jelölt közül „csak" a második helyen végzett. Ezért aztán ma már nem az ő vállát „nyomják" a falu gondjai.

– A 2002-es választás előtt azért vállaltam a jelöltséget, mert voltak olyan elképzeléseim, amelyeket szerettem volna megvalósítani – mondta Herczeg Tihamér. – Ez részben sikerült is, hiszen többek között felújítottuk a községházát, az iskola tetőzetét, két utca burkolatát rendbe tettük, bevezettük a kábeltévét, korszerűsíttettük a közvilágítást, és ami cseppet sem elhanyagolható, az intézményeink zavartalanul működtek. S mindemellett – ez sem volt könnyű feladat – körjegyzőséget hoztunk létre Acsalaggal. Polgármesterségem idején mintegy 35 millió forintot nyertünk a különböző pályázatokon. Hitelt nem vettünk fel, távozásomkor másfél millió forinttal adtam át az önkormányzati kasszát. Erre az eredményre büszke vagyok.

Herczeg Tihamér társadalmi megbízatású polgármesterként látta el a feladatot. Azonban úgy vélte, hogy ez a forma nem éppen előnyös, mivel a munkahelyi elfoglaltság miatt mellőzni kényszerült olyan összejöveteleket, amelyek az információgyűjtés, kapcsolatteremtés szempontjából előnyösek lettek volna számára. Szinte az összes szabadidejét az önkormányzati munkával töltötte. Ennek ellenére tavaly is vállalta a megmérettetést, mert voltak újabb elképzelései, amelyeket szeretett volna realizálni.

– Nem állítom, hogy nem esett rosszul az úgynevezett vereség, bár azzal tisztában voltam, hogy ez is benne van a pakliban. Sokan úgy gondolják – talán azért volt hat jelölt –, hogy a dolgok mennek maguktól, a polgármesternek nincs is feladata. Ez óriási tévedés. De az életemnek ezt a szakaszát már lezártam, továbbra is Győrben dolgozom munkahelyemen, azonkívül pedig el tudom végezni a ház körüli teendőket. Sőt, ami igazán fontos, több időt tölthetek a családommal – tette hozzá Herczeg Tihamér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acsalag pénzügyi stabilitása a tét

Acsalag polgármestere szerint az önkormányzat számára egyre nagyobb feladat az idősekről való… Tovább olvasom