Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Másfél milliárdos fejlesztés a csornai Hantechnél

Negyven új munkahelyet teremt a Hantech új beruházása.

A bővítés és korszerűsítés alapját a mezőgazdasági termelés – és az ehhez szükséges gépgyártás! – növekedése teremtette meg. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre jelentősebb szerepet játszó cég idén 25 százalékos piacbővülésre számít, ami azt jelenti, hogy árbevétele a 2011-es 2,5 milliárd forintról idén jóval 3 milliárd fölé emelkedik. Az első negyedév adatai igazolják a cég vezetőinek optimizmusát, hiszen ez időszak alatt már 1,5 milliárd forintos árbevételt értek el.

A csornai cég az üzemcsarnokok korszerűsítésével, és új high-tech gépek beszerzésével pörgeti fel a termelést – erre fordítják a fejlesztésre szánt keretösszeg utolsó 280 millió forintos részét. A Győr-Moson-Sopron megyei termelőbázis mellett ráadásul beindul a tamásiban levő üzem is.

A szinte teljes egészében exportra termelő cégcsoport európai és távol-keleti mezőgazdasági gépeket gyártó vállalatoknak – így például a japán Kubotának – szállít alkatrészeket és részegységeket. Zelenka Pál tulajdonos-cégvezető ezzel kapcsolatban elmondta, hogy piaci helyzetük erősítése érdekében az elmúlt évben 10 százalékos bérfejlesztést hajtottak végre, és idén is beindították a saját szakmunkás képzést. A cég csornai üzemében jelenleg negyven fiatal tanulhatja ki az esztergályos, lakatos és hegesztő szakmát.

Olvasóink írták

  • 2. Putyilov 2012. május 20. 01:21
    „Vicc az egész.”
  • 1. nade 2012. május 15. 18:58
    „8 évvel ezelőtt több száz embert bocsátott el.Azt nem írta meg az újság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai elkerülő, de mikor? - A 12,5 kilométer tervei 324 millióba kerülnek

A csornai elkerülő tervei 2013 nyarára készülnek el. Mire lesz itt út? Tovább olvasom