Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Más szerepet kap a mozi épülete

Új programokkal próbálják becsalogatni a város és a környék fiatalságát a kapuvári mozi épületébe.
Egyelőre ismeretlen tettes(ek) betörtek a kapuvári moziba. A helyi rendőrség megkezdte a nyomozást a kis értékű lopás ügyében. A káreset nem szegte kedvét a mozit üzemeltető közhasznú társaságnak, és néhány helybéli fiatal segítségével szeretnék fellendíteni a környék könnyűzenei életét.

Ennek érdekében a hét végén hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Nyugat Hangja elnevezésű koncertet, melyen több amatőr zenekar is fellépett. Az üzemeltető Hely-Szín-Kép Kht. vezetője, Magyar Attila elmondta: a fesztivál – amit idén most rendeztek meg először – már kétéves múlttal büszkélkedhet. A kapuvári szervezők azzal a kéréssel keresték meg őket, hogy biztosítsanak helyet a zenekarok koncertjének. A koncertek – viszonylag szerény – anyagi hátterét pályázati pénzből fedeznék, amire jó példa a nemrég elindított PANKKK nevű program, melyet a szakminisztérium a kortárs, vidéki magyar könnyűzene támogatására hívott életre. Magyar Attila elmondta: nemcsak a mozi programjait finanszíroznák ebből a – remélhetően sikeres – pályázatból, hanem más programokra is szeretnének forrásokat szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kapuvári főrendőr

A kapuvári képviselő-testület rendkívüli ülésén egyetértett az új rendőrkapitány, Kiss Zoltán őrnagy kinevezésével. Kiss őrnagy május közepe óta megbízottként látja el a feladatot. Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány kijelentette, még ebben az évben elkezdik a kapuvári kapitányság új épületének építését. Erre a célra hetvenmillió forintot különítettek el a költségvetésben. Tovább olvasom