Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Markotabödögénél a héten kátyúznak

Jó állapotú burkolatot szeretnének a falujukba vezető úton a markotabödögeiek. Évek óta kérik ezt, de eddig mindig csak kátyúzásra futotta. A megyei keretből idén sem futja másra.

A markotabödögeiek elégedetlenek a falujukba vezető út állapotával. Évek óta panaszkodnak és kérik, egyszer végre tisztességesen csinálják meg a burkolatot. A közútkezelő a lehetőségei szerint elvégzi a javításokat, ám a hibák újra és újra előjönnek. Idén is így történt. Markotabödögére a héten jutnak el a munkagépek.

Már a 85-ös főútról lekanyarodva a bekötőútra megértjük a helyiek felháborodását. A járművek az árokparton közlekednek, hogy kikerüljék a gödröket. Néhol tízcentis kátyúk nehezítik az arra járók dolgát. Horváth Sándor polgármester érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat is többször jelezte a problémát a közútkezelőnek.

– A kátyúzást persze elvégzik, de ezzel csak rövid ideig oldják meg a gondokat. A teljes burkolatfelújítás lenne a megoldás, de azt nem tudom, mikor kerülhet rá sor. Az tény, hogy balesetveszélyes a községbe vezető út, hiszen egymást érik a hibák – fogalmazott Horváth Sándor. – A foltozásnak azonban semmi értelme nincs, csak pénzkidobás. Vannak azért egészen jó szakaszai is a hét kilométeres útnak, de mi azt szeretnénk, ha végig zökkenőmentesen közlekedhetnénk.

A járművek az árokparton mennek már, hogy a gödröket kikerüljék. Ehhez hasonló kátyúból sok található a markotabödögei bekötőúton.
A járművek az árokparton mennek már, hogy a gödröket kikerüljék. Ehhez hasonló kátyúból sok található a markotabödögei bekötőúton.

A markotabödögeiek panaszát tolmácsoltuk Pécsi Norbert Sándornak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének is. Úgy tájékoztatott, a cég munkatársai várhatóan a héten érnek a faluba.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél komplex, átfogó felújításra csak akkor van lehetőségünk, ha arra biztosítanak cégünk számára európai uniós vagy hazai forrásokat – ismertette Pécsi Norbert Sándor. – Az Új Széchenyi Terv keretein belül lehívható, Győr-Moson-Sopron megyei útfelújítási forráskeretet már lekötöttük. Sajnos 2013. év végéig már nincs anyagi lehetőségünk újabb, teljes körű útfelújítási munkákat elindítani a megyében.

A szóvivő hozzátette: folyamatosan végeznek kátyúzási munkákat a megye teljes területén. A kátyúzási igény is állandó, hiszen a megyei 1600 kilométeres állami közúthálózat több mint fele azonnali felújításra szorulna. A mosonmagyaróvári üzemmérnökség ebben az évben a rendelkezésre álló kátyúzási keretének több mint a felét, 649 tonnányi anyagot már bedolgozott, ennek jelentős része a Mosonmagyaróvár környéki utakat érintette. A további javítási programban a következő időszakban a Mosonmagyaróvártól távolabb fekvő szakaszok javítását tervezik, így a munkálatokat a markotabödögei úton várhatóan a jövő héten kezdik el a szakemberek.

Olvasóink írták

  • 2. hovatovabb 2013. augusztus 05. 22:28
    „1. Goldmund AHA az egyenletes felületű MEGINT CSAK SOKAN nem képesek NORMÁLISAN közlekedni :(”
  • 1. Goldmund 2013. augusztus 05. 10:55
    „Majd egyszer megcsinálják az utat, utána meg az lesz a baj, hogy a sima úton mindenki száguldozik, és AZ lesz balesetveszélyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legrosszabb és legforgalmasabb szakaszokon kezdődik a munka

Gyopáros Alpár Győr-Moson-Sopron megye útügyi biztosa. Az országgyűlési képviselő feladata lesz az… Tovább olvasom