Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Márciustól új körjegyző kezd két településen

Várhatóan március elejétől új körjegyző dolgozik Jobaházán és Rábatamásiban. A jelenleg Győrben élő Ottlakán Beatrixot a két település képviselő-testülete a minap választotta meg.
Az elmúlt hétfőn a jobaházi és a rábatamási képviselő-testület új körjegyzőt választott a két településre. A harminckét éves Ottlakán Beatrix várhatóan március elejétől látja el hivatalát a két település alkotta körjegyzőségben.

– A kiírt pályázatra kilencen adták be jelentkezésüket, nem csak a környékbeli településekről, de többek közt a fővárosból, Miskolcról és számos dunántúli településről is – mondta el lapunknak Molnár Norbert rábatamási polgármester. Hozzátette, az új körjegyző hat hónap próbaidőt követően határozatlan időre kap megbízást, ám hivatalos „beállása" előtt is segít a két községházán. Szükség lesz a segítségre, hiszen a körjegyzői állás már január eleje óta betöltetlen, ahogy a polgármester megjegyezte, az akták és az elintézendők pedig csak gyűlnek Jobaházán és Rábatamásiban. – Azt hangsúlyoznom kell, hogy a két testület döntésében a szakmai múlt és a gyakorlati idő volt a döntő – mondta Molnár Norbert.

Ottlakán Beatrix: A szakmai múlt és a gyakorlat döntött.
Ottlakán Beatrix: A szakmai múlt és a gyakorlat döntött.

Az új körjegyző hat hónap próbaidőt követően határozatlan időre kap megbízást, ám hivatalos „beállása" előtt is segít a két községházán.
Ottlakán Beatrix jelenleg még Tarjánpuszta–Győrasszonyfa–Bakonypéterd körjegyzője. Családjával Győrben él, ám a Kisalföld érdeklődésére elmondta, szándékában áll közelebb költözni most választott munkahelyéhez, hiszen férje is a Rábaközben körjegyzősködik. A csornai születésű rábatamási körjegyző elődje előző év végével vonult nyugdíjba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakosság is csinosítja Rábakecölt

A rábakecöli önkormányzat ebben az évben újra pályázatokat írt ki a település lakossága számára,… Tovább olvasom