Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Márciustól nőhet a dolgozói létszám a kapuvári gyárban

Jó hír, hogy új technológia és új termék kerül a német Triumph kapuvári gyárába. A tavalyi létszámcsökkenés után idén növekedés várható az üzemben. Sajnos a bérek tényleg alacsonyak.

– A legfontosabb talán az az év eleji hír, hogy német partnercég erre az évre új termék bevezetését bízta ránk. Ez továbbra is biztosítja a kapuvári Diadal működését – jelentette ki elöljáróban Tóth Bernadett cégvezető.

A Diadal tavaly létszámcsökkentést volt kénytelen végrehajtani. Akkoriban nem túl jó hírét keltve ezzel a városban, melyet amúgy is megrázott a helyi húsgyár bezárása. Tóth Bernadett azonban bizakodó: az új termék biztosítja a cég működését, a német partner legnagyobb megelégedésére.

– Most e héten is öt munkatársunk dolgozik Dunaújvárosban, ahol az új technológiával ismerkednek – mondta a cégvezető.
A német gazdaság nehéz helyzetében nem egy német cég döntött kínai termelésének Európába történő visszatelepítéséről. Ahogy a kapuvári cégvezetők fogalmaztak, elsősorban inkább a kapuvári cég közelsége a domináns. A kapuváriaknak 2011 nyarától határozatlan idejű szerződése van a németekkel, ám szinte rendszeresen egyeztetnek a kapuvári vezetőkkel a következő hónapi munkáról.

Diadal: Az újabb termék gyártása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez.
Diadal: Az újabb termék gyártása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez.

– Jelenleg stagnáló – 360 dolgozó, ebből 260 varrónő – létszámmal dolgozunk. Az új termék gyártásának kezdetekor lehetséges némi létszámnövekedés – mondta Tóth Bernadett. Az új termék egy sportos fehérneműcsalád, melyet jellemzően nem varrásos, hanem ragasztásos és hőkezeléses technikával készítenek. A termék kifejezetten az európai piac növekvő igényeire készül. A kapuvári vezetés reményei szerint erre az évre, vagy akár hosszabb távra is megoldva a kapuvári termelési gondokat.

– Napjainkban mindenki tanul, továbbképezi magát és egyre több gépen egyre több munkafolyamatot kell megtanulnia – ismertette a jelenlegi helyzetet a cégvezető. Kiemelte, ez természetesen meglátszik a béreken is. Elismerte, októberben visszaesett a bérszínvonal, hiszen az átképzés időszakában nem lehet ugyanazt a normát teljesíteni.

– Már a tavalyi év utolsó hónapjaiban is kiegészítettük azokat a béreket, melyek a minimálbér szintjét nem érték el – mondta a cégvezető. Hozzátette: a kialakított norma kilencven százalékban teljesíthető. Ezt a dolgozók jó része (információnk szerint 70 százalék) túl is teljesíti.

Olvasóink írták

 • 8. harmaterzsi 2013. január 24. 17:26
  „"Adj hatalmat valakinek, és kiderül, hogy milyen ember valójában"
  Ennél a cégnél ez fokozottan igaz, van néhány vezető, aki elfelejtette, ki volt néhány éve.....”
 • 7. bataimoncsi 2013. január 24. 08:22
  „A Kapuvári Diadalról szóló cikk, nem fedi a valóságot. Nem kellett leépíteni a létszámot, a dolgozók önként mentek el. Nagyon sokan 51-53 ezer forintot keresnek. Semmilyen munkabér kiegészítés nem volt. Vannak olyan műveletek, ha a dolgozó megszakad akkor sem tud teljesíteni. Majdnem annyit keresnek a 8 órában mint egy közmunkás. A decemberi Erzsébet utalványokat sem kapták meg, mi lett ezeknek a sorsa? Talán a cégvezető asszony azon ment wellnessezni? Már tűrhetetlen, hogy mi folyik a valamikori jó nevű cégnél ! Évekkel ezelőtt a Diadal arról volt híres hogy a dolgozóit megbecsülte.”
 • 6. Zetoros 2013. január 23. 14:09
  „260 fő dolgozóra 100 fő órabéres ,ez igen !!!!!!! . 26 dolgozóra jut 10 órabéres??!! Szegény varrónők sok munkával termelik ki ennyi ember fizetését.”
 • 5. dödike 2013. január 23. 13:29
  „Mintha csak egy kínai varrodát látnák,fehér dolgozókkal.”
 • 4. hanzik007 2013. január 22. 21:05
  „Az új dolgozóknak már lesz munkaszerződése???”
 • 3. pacalpöri 2013. január 22. 11:42
  „Még pár ember mehet dolgozni havi esetleges 50 ezerért!”
 • 2. Reális 2013. január 22. 10:20
  „Azt nem értem,miért kell hitegetni az embereket ilyen cikkekkel!Emlékezzünk csak arra,hogy a milyen cikkek születtek a húsgyárról,aztán meg bevágták az ajtót!”
 • 1. Zetoros 2013. január 22. 09:24
  „Az jó hogy a minimálbérnek a 90% -át több mint 70 % tudja teljesíteni. És most rendezték!!!!!! A buszbérlet meg megszűnt és az Erzsébet utalvány is . Ha nincs igazam elnézést kérek, de akkor úgy is legyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdálkodás: államtitkári fórum Csornán

A fórum vendége Budai Gyula szakállamtitkár lesz, aki tájékoztatást tart az aktuális témákról, kérdésekről. Tovább olvasom