Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Maradt Papp mentelmi joga

Az Országgyűlés hétfőn nem függesztette fel Papp József (MSZP) országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A per gyökerei az előző önkormányzati ciklusig nyúlnak vissza.
Három évvel ezelőtt Pintér József önkormányzati képviselő azzal vádolta meg Papp József csornai polgármestert, hogy a Vilmos parkkal kapcsolatos telekértékesítések során képviselő-testületi felhatalmazás nélkül írt alá szerződéseket, ezáltal több millió forintos kárt okozva a városnak. Az ügyben vizsgálódott az ügyészség, az Állami Számvevőszék és megyei közigazgatási hivatal is. A hatóságok nem adtak igazat Pintér Józsefnek, akit ezért Papp József feljelentett rágalmazásért.
Ebben az időben történt, hogy a polgármester a helyi televízióban beszélt az ügyről. Az önkormányzati képviselő erre úgy vélte, hogy az interjúban őt rágalmazta meg Papp József és ő is a bírósághoz fordult. Közben Papp országgyűlési képviselő lett, és amikor a bíróság kérte mentelmi jogának felfüggesztését, visszavonta keresetét Pintér ellen.

– Úgy gondoltam, hogy számomra a csornaiak szolgáltattak elégtételt, amikor ősszel ismét polgármesterré választottak, Pintér József viszont nem került be a képviselő-testületbe – mondta a Kisalföldnek Papp József. – Azért is vontam vissza a feljelentést, mert magánvádas eljárásban az Országgyűlés általános gyakorlata az, hogy nem függeszti fel a mentelmi jogot, én pedig nem akartam amögé bújva folytatni a pert. Pintér József keresete ugyan viszontvád, ám továbbra is élt, függetlenül attól, hogy én a saját keresetemet visszavontam. A plénum hétfőn utasította el a kérést, ezzel az ügy lezárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-ban jobban megéri?

Kitartásra biztatták a feldolgozó- cégek képviselői a termelőket a szombati markotabödögei… Tovább olvasom