Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Maradjunk a hotelban - kapuvári lány helyszíni jelentése Egyiptomból

A kapuvári Bakódi Linda négy hónapja Sharm el Sheik-ben dolgozik. A kapuvári női kézilabda csapat tagja beszámolt az üdülő-övezetben történt eseményekről. A fiatal lány abban a szállodában animátor, amelyben 2005-ben már robbant bomba.

- Vágjunk a közepébe. Mit tapasztaltál az elmúlt 10-12 napban, amióta tartanak a tüntetések?

Bakódi Linda:
- Sharm el Sheik-ben igazából semmit nem lehetett észrevenni, nem történt semmi különös. Nem nézek tv-t, nem is tudtam, hogy mi történik Kairóban, amíg a vendégek nem kezdtek el kérdezősködni, pletykálkodni a történtekről.

- 2010 októberében döntötél úgy, hogy Egyiptomban is kipróbálod magad. Mivel foglalkozol?

Bakódi Linda
: -Hotelanimátorként dolgozom egy hotelban. Különböző animációs programokat szervezünk a vendégeknek: röplabda, vízierobik, stb. Este pedig táncműsorokkal vagy különböző vetélkedőkkel szórakoztatjuk a vendégeket. Nagyon sokat kell dolgozni, szinte az egész napomat a hotelban töltöm, jól érzem magam. 5-en vagyunk a csapatban: olaszok, dánok, svájciak a kollegáim.
- Sharm el Sheik-ben mi történt?

Bakódi Linda: - A szálloda az elmúlt napokig tele volt, a héten kezdték meg a szálloda kiürítését. A skandinávokat, a hollandokat és a finneket már hazaszállították, svájciak, németek, osztrákok és angolok vannak a hotelban. Az utazási irodák felfüggesztették a charterjáratokat Egyiptomba, a turisták csomagolnak, 5 percenként suhannak el a gépek a fejünk fölött. Most még vannak vendégek, mindenki nyugodtan olvasgat a parton, koktélozgatnak és úszkálnak a tengerben, nincsenek se tankokkal cirkáló katonák, se tüntetők az utcán...egyenlőre...de aztán ki tudja...senki nem tud biztosat... Azt mondják, hogy Hurghadában rosszabb a helyzet, mint Sharmban, nekünk és a vendégeknek is azt tanácsolták, maradjunk a hotelban, az a biztos, de ennek ellenére vannak járókelők az utcán és a városban is, mint azelőtt.

- Milyen volt, amikor el voltak zárva a kommunikációs csatornák? Hogy tartottad a kapcsolatot a szüleiddel?

Bakódi Linda: -
Az internet szerda délelőtt óta működik ismét, előtte majdnem egy hétig nem tudtuk használni és a telefonszolgáltatók is befuccsoltak. A szüleim fel tudtak hívni Magyarországról, de én nem tudtam telefonálni, se sms-t írni. Érdekes helyzet volt, akkor kicsit megijedtem, hogy mi lesz, meddig tart vajon. Erre rájátszik az is, hogy abban a szállodában dolgozom, amelyben 2005 nyarán gépkocsiba rejtett pokolgép robbant. Azóta a Ghazala Gardens hotelt teljesen felújították, a hotel gyönyörű, szinte a legjobb helyen van a központban, a bejáratnál egy fekete márvány tábla van a falon az elhunytak emlékére.

- Mennyi az esély arra, hogy haza tudsz jönni vasárnap?

Bakódi Linda: - Voltak nálunk a héten emberek a cégtől, amelynek dolgozunk, azt mondták, még nem tudják mi lesz, egyelőre maradunk. Csütörtökön azt az információt kaptuk, hogy valószínű minket is hazaküldenek, elintézik a hazautat. Ha nem is tudok közvetlenül Bécsbe vagy Budapestre repülni, akkor valamelyik európai városba repülök először, onnan haza. Ha nem lesz turista, nem lesz munka, fölösleges lenne itt maradni. Várjuk az információkat.

Bakódi Linda
Bakódi Linda


- Értesültünk olyan hírekről, amelyek szerint nem jutnak el az élelmiszer-szállítmányok Kairóból az üdülő-övezetekbe.

Bakódi Linda: - Az élelemről nem tudok pontosat, az arab személyzet nem beszél se politikáról, se másról. Az étel miatt nem panaszkodnak, de vannak hiányosságok, állítólag most nem jön transzport Kairóból, de a kollegáim már nem tudták megvenni maguknak azt a cigit amit szoktak, én pedig bejártam a környék összes Vodafone üzletét feltöltőkártyáért mire az ötödikben találtam, de a szokásos 11 font (egyiptomi font) helyett 15-ért akarták eladni, mivel hiánycikk.

Sharm el Sheik
Sharm el Sheik


- Tehát már érződik a fővárosban történt események hatása távolabb is. Milyennek képzeljük el az életet most, hogy mindennaposak a tüntetések?

Bakódi Linda: -
Amióta itt vagyok rengeteg kedves ismerőst és jó pár barátot szereztem, az itteni magyarok között nagyon nagy az összetartás, mindenki segítőkész, bármiben számíthatok rájuk. Megismerkedtem MFO-s magyar rendőrökkel is, itt dolgoznak Sharmban, beszéltem velük telefonon, a hoteltől 10 percre van a táboruk, most nem jöhetnek ki, de ha bármi történne beengedik a magyarokat, csak telefonálnom kell. Remélem, hogy ez a veszély nem fenyeget. Kérdeztem, hogy bezárhatják-e a hotelt, azt mondták nem valószínű, de ha nincs vendég a személyzetet is hazaküldik, maradnak a biztonsági őrök, plusz 1 vagy 2 fő a recepción.

Remélem rendeződik a helyzet minél hamarabb, most egyenlőre várunk. Igyekszem jól érezni magam addig, amíg lehet. Szerettem volna sznorklingolni a hétvégén, de lehet hogy erre már nem lesz lehetőségem, ha hazaküldenek minket, pedig még szeretném látni utoljára a Vörös-tenger halacskáit és koralljait...bár az elmúlt időszakban nem merészkedtem a vízbe a cápa miatt. Egyébként a cápáknak sem jön jól ez a mostani időszak, ha nem lesznek vendégek nekik sem lesz élelem - tette hozzá vidáman Linda.


Olvasóink írták

 • 18. pancser 2011. február 07. 20:53
  „Irigylem ezt a szép lányt, csodaszép helyen dolgozhat, szívesen lennék a munkatársa. Nem is hinné az ember, hogy hol nem találhatók megyénk lányai fiai!”
 • 17. rittersport 2011. február 07. 18:50
  „Kedves Zolizozo!
  Hasonlitsd össze az árakat pl.görög szigetekkel..például egy 5csillagos szálloda áraitl! máris rájössz! na és a szinek is szebbek talán egyiptomban! csak már nem olyan biztonságos! :-(”
 • 16. zolizozo 2011. február 07. 15:25
  „Hát kíváncsi volnék,hogy egyeseknek mi az aprópénzes nyaralás? Mi ott voltunk és nem nagyon mondhatjuk,hogy olcsó volt,de így is megérte!”
 • 15. HarconaMarcos 2011. február 06. 15:32
  „Ennyi irigy embert egy helyen... Jja, meg még fiatal is, nem is néz ki rosszul (sőt!), nyelve(ke)t is beszél, és olyan munkája van, ami másnak élményszámba menne nyaralásként.
  Rajta, lehet utána csinálni, nem itt vicsorogni!”
 • 14. sportman 2011. február 06. 15:01
  „Mindenkihez!
  A cikk lényege: van egy kapuvári lány, aki Egyiptomban dolgozik. Nem most ment oda kalandvágyból, hanem 4 hónapja. Mindenki úgy keresi meg a kenyérre valóját, ahogy tudja. Ez egy beszámoló,-tudósítás az ottani helyzetről. Inkább aggódjunk, hogy ne essék semmi baja!!!”
 • 13. IV.Béla 2011. február 06. 14:14
  „13. okostojas007!

  Nem nagyon értem a problémádat. Keresd fel a Kisalföldet egy olyan témával, ami érdekli az embereket (kezdetnek beszélhetnél az első beszélő tojásról vagy arról, hogy megtanítottad Manka haverodat olvasni), aztán akkor te is benne lehetsz az újságban. Téged mármennyire is hidegen hagy, az egész világra kihatással lehet ez a konfliktus, és ahogy látom elég sokunkat érdekel, hogy milyen az élet most a "hátországban" arrafelé. De te nézzed csak a való világot továbbra is. :)”
 • 12. erika810413 2011. február 06. 13:02
  „Egy egyiptomi 1 hetes nyaralás nem aprópénz csupán 333348ft foglaltuk le a háborús helyzet előtt.és egy világ omlik össze bennem ha nem tudunk elmenni.ez nem egy Horvátország vagy Balaton ami éves szinten elérhető.és kivánom,hogy épségben hazaérjen.”
 • 11. rittersport 2011. február 06. 10:51
  „Linda! Ez a sok okos hozzászóló,mi? csak az irigység beszél belőlük,míg te keményen dolgoztál! ne törődj velük,csak nevess rajtuk!”
 • 10. Bolla_Andras 2011. február 06. 09:34
  „OT007: Azért, mert most 300 ezrenként a hasonszőrűen gondolkodókon vasalják be végre a többi felleőtlen bizt. öv nélküli balesetes extra gyógyítási költségét. ;-)”
 • 9. Agent 2011. február 06. 09:10
  „7, egyszerű, bár ott lenni/dolgozni nem kötelező, a biztonsági öv használata viszont kötelező, ha ezért megbüntettek biza te voltál a hunyó:)”
 • 8. okostojas007 2011. február 06. 09:08
  „javítva
  ezerre ..
  öv...
  pedig lassan írtam , hogy mindenki .....”
 • 7. okostojas007 2011. február 06. 09:02
  „most már én is elhiszem - nagyon komoly háborus " helyzet " van egyiptomban..
  már vodafon kártyát sem lehet kapni ......
  ott lenni , dolgozni nem kötelező , mindenki úgy kockáztatja saját életét ahogy akarja...
  csak azt nem értem itthon miért bűntetnek 300 eterre ha nincs rajtam biztonsági őv....”
 • 6. Agent 2011. február 06. 08:47
  „1, Egyiptomban eddig is aprópénzért lehetett nyaralni, ha lemegy a balhé, feltehetően még olcsóbb lesz.”
 • 5. mc 2011. február 05. 22:23
  „Rumcájsz Mankája, Mankának, meg punkája.
  Igazi 3,14csafüst minden megnyilatkozása.
  Figyelem Zrinyi utca ! Egy ajtó nyitva maradt.”
 • 4. tornacipő 2011. február 05. 20:51
  „Mankapunka ahogy már többször bizonyította nem erőssége az értő olvasás
  a lánynak kívánom hogy épségben haza tudjon jönni”
 • 3. rittersport 2011. február 05. 20:05
  „A hölgy kint dolgozott ,kedves minkapanka..egyébként meg a legolcsóbb nyaralások közé tartozik egyiptom,nem tudom,hogy hol élsz te?
  rajtad kívűl sajnálta mindenki,nehogy baja essen.”
 • 2. psyszah 2011. február 05. 19:20
  „Lehet csak rosszul értelmeztem, de szerintem kint is dolgozik a hölgy. Egyébként meg ha van rá pénze miért nem nyaralhatna ott ahol akar. Bizonyára ha lenne rá pénze kedves Mankapunka maga se mindig a Balatonhoz járna.”
 • 1. Mankapunka 2011. február 05. 19:11
  „Milyen rossz lehet annak,akinek erre van pénze,hogy Egyiptomban nyaraljon,és most meg sajnálni kellene???

  Itthon is vannak szép tájak,ahol lehet "nyaralni".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontális ütközés a 86-oson Belednél: egy súlyos sérült

Személy- és teherautó frontális ütközése miatt zárták le a 86-os főutat Beled térségében péntek… Tovább olvasom