Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Marad a művelődési ház igazgatója

A vasút és a busztársaság beszámolója mellett számos kapuvári egyesület képviselőjét hallgatták meg a város képviselői tegnapi testületi ülésükön. Döntöttek a talajterhelési díj kedvezményeiről is.
Rendhagyó körülmények között tartotta rendes ülését a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete tegnap délután. A városháza átalakítási munkálatai miatt a megszokott nagyterem helyett az úgynevezett „barna teremben" üléseztek a képviselők, ahogy a polgármester jellemezte, meglehetősen családias körülmények közt. Az első napirendekben a közlekedési vállalatok – Kisalföld Volán, GYSEV – beszámolóit hallgatták meg a városatyák, majd az Öntés Jövőjéért Alapítvány és a Kapuvári Városszépítő Egyesület számolt be munkájáról. Míg előbbi képviselője az Öntésről szóló három könyvet és a tízszázalékos helyi támogatottságot emelte ki, utóbbi titkára bejelentette, a városközponti rehabilitációs fejlesztéseket követően szándékoznak kiállítani a sok éve tervezett Hany Istók-szobrot.

Kapuvári testület: „Családias hangulat
Kapuvári testület: „Családias hangulat" a városháza kistermében.

A képviselők tárgyaltak a talajterhelési díjról is, melynek mértéke – törvényi szabályozás miatt – tízszeresére emelkedik (hatását 2013-tól érzik a lakosok). Ezzel kapcsolatban Hámori György polgármester hangsúlyozta, azok – a jobbára idős emberek –, akik nincsenek rákötve a szennyvízhálózatra, a helyi önkormányzat hatáskörében különböző jogcímeken kedvezményeket igényelhetnek.
A napirendek között szerepelt a Kapuvár–beledi kistérség munkájáról szóló beszámoló is. A szervezettel kapcsolatban a polgármester elmondta, december 31-ig tart a többcélú kistérségek mandátuma, utána önkéntes alapon működhetnek tovább. – Állami források híján sok esélyt nem látok a szervezet jövő évi működésére – fogalmazott Hámori György.

Szó volt az idei gazdanapok szervezéséről is, melyhez a pályázati források mellé 1,7 milliós önerőt biztosít a helyi költségvetés. A plénum tárgyalta a Rábaközi Művelődési Központ igazgatói állására kiírt pályázatot is (kettő érkezett be, melyből egyiket visszavonta a jelölt). A testület végül nagy többséggel az eddigi vezetőt, Henye Zsuzsát választotta intézményvezetőnek a következő öt évre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenepaviloni koncertek Csornán

Júliusban és augusztusban is irány a csornai zenepavilon! Tovább olvasom