Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Már sármentesen Acsalagon

Acsalagon befejeződött az útépítési program, és ma már sármentesen lehet közlekedni a településen.
Fejlődésének jelentős állomásához érkezett Acsalag. Az ötszázhúsz lelkes Hanság menti kisközségben ugyanis befejeződött az önkormányzati utak felújítása. Utolsóként a Petőfi utcában végezték el munkájukat az útépítők.

Aszfalt mindenütt

– Az önkormányzati útprogramot befejeztük, a falu egész területén aszfaltburkolattal ellátott utakon és szilárd burkolatú járdákon lehet közlekedni. El akarjuk érni, hogy a településen átvezető állami utat is felújítsák, hisz eléggé leromlott az állaga – mondta Jéger Mihály polgármester.
Az acsalagiak a Petőfi utca felújítására ötmillió forintot nyertek a megyei területfejlesztési tanács pályázatán, a hatszáznyolcvan méter hosszú, három és fél méter széles aszfaltburkolat elkészítése hétmillió-kétszázezer forintba került, így ma már Acsalag valamennyi utcáját aszfalt borítja. Az idei tervek között szerepel a főutca egyik oldalán a járda kijavítása, és felújítják az iskolaudvaron lévő bitumenes kézilabdapályát. A szintén iskolai volt gyakorlókertben füves sportpálya építésének földmunkái kezdődtek el.

A szennyvíz a következő

A következő feladat a szennyvízcsatornázás lesz – ami nem jár útrongálással –, a jövő évben szeretnék megkezdeni a kivitelezést. Megoldásra vár az esővíz-elvezetés, hisz az árkok, átereszek ebben a faluban is eltűntek az idők során. Ehhez először el kell készíttetni a terveket és szakaszosan, ha lehet, a csatornázással együtt végrehajtani az árkok elkészítését.

Döntésre várva

A csatornázásnál gondot okoz, hogy a kormány még nem döntött a környezetvédelmi alap céltámogatás-pályázatairól. A falu vezetői ennek ellenére bizakodnak, mert szerintük az európai uniós csatlakozásra a településeknek is fel kell készülniük és ezen feladatkörbe a csatornázás is beletartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uborkafesztivál Markotabödögén

Negyedik alkalommal rendeztek a hétvégén uborkafesztivált Markotabödögén. A rendezvényen szakemberek… Tovább olvasom