Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Már most készülnek az államosításra

A csornai iskolák állami kézbe adására készül az önkormányzat. A képviselő-testület már elindította a folyamatot és május 29-én is tárgyal a részletekről.
Közoktatási intézményeinek átszervezéséről is tárgyalt csütörtöki rendkívüli ülésén a csornai képviselő-testület. Az iskolák állami kézbe adására próbálnak felkészülni az elöljárók. A részletekről Horváth Péter jegyző adott tájékoztatást.

– A következő tanév már az új köznevelési törvény szerint indul. Új szakmai előírások lépnek fokozatosan életbe és ezzel párhuzamosan a középfokú és alapfokú oktatási intézmények, az óvoda és bölcsőde kivételével állami fenntartásba kerülnek. Az átállás pontos részletei jelenleg még nem ismertek. Az eddig közölt jogszabályok alapján azonban a zökkenőmentes átállás érdekében néhány kérdésben már most lehet és kell határozni. A jelenlegi törvény szerint május végéig hozhatnak az önkormányzatok átszervezésükre, működési körülményeikre vonatkozó döntéseket. Ezeket független közoktatási szakértői javaslat és különböző szülői, közalkalmazotti és szakszervezeti fórumok véleménye alapján teheti meg a képviselő-testület.

Csornán most szó van az Általános és Művészeti Iskola, Óvoda átszervezéséről, külön Napközi Otthonos Óvoda és külön Általános és Művészeti Iskola köznevelési intézmények létrehozásának lehetőségéről, valamint a Kerényi György Művészeti Iskola elhelyezéséről, farádi telephelyének megszüntetéséről. Szóba jött, hogy új hangszerek oktatását indítanák el, a meglévő tanszakokat átneveznék, valamint kezdeményezések indulnak a Hunyadi-gimnáziumban új szakképzések indításáért a szakképző évfolyamon.

– A folyamatot elkezdte csütörtökön a képviselő-testület azzal, hogy a május végi ülésen ismét napirendre veszi e témákat – jegyezte meg Horváth Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok a Rábaközben

Kapuvár, Csorna. Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2.,… Tovább olvasom