Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Már kevesebb az autó a fizetős helyeken

Az első héten még csak figyelmeztettek, de a következő napoktól már büntetnek is Csorna új, fizetős parkolóhelyein.

Július elsején változott a parkolási rend Csornán. Újabb területek váltak fizetőssé, összesen nyolcvanhéttel emelkedett a díjas parkolók száma. Az intézkedés máris meglátszik a belvárosban, például a Szent István téren, ahol korábban nehéz volt üres helyet találni. Most ritkábban állnak az autók.

Ugyanígy fizetni kell a parkolásért a Laky Döme utcában, a volt községháza előtt, a Kossuth utcában a garzonlakásoknál, illetve a városházától az egykori ruhagyárig tartó szakaszon. Dr. Kocsis Ottó, a parkolókat üzemeltető Vilmos Park kft. ügyvezetője elmondta: az érintett területeken élő járműtulajdonosok kedvezményes árú bérletet vásárolhatnak.

Ács Tamás az elsők között vette meg a parkolóbérletet. Júliustól mindig van szabad hely lakásuk közelében.
Ács Tamás az elsők között vette meg a parkolóbérletet. Júliustól mindig van szabad hely lakásuk közelében.

– Élnek is a lehetőséggel a lakók, a napokban körülbelül harminc féléves bérletet adtunk el – tájékoztatott dr. Kocsis Ottó. – Az első hét még türelmi időszak volt, kollégáim nem büntették azokat, akik nem vásároltak parkolójegyet, csak figyelmeztették őket. Az is tapasztalat egyébként, hogy az autósok tudomásul vették az intézkedést és már használják a felállított automatákat. A Szent István téri társasházak lakóitól egyébként pozitív visszajelzéseket kaptunk. Korábban ugyanis sok olyan autó foglalta el a parkolókat, melyeket tulajdonosaik egész napra ott hagytak, míg ők tömegközlekedéssel munkába mentek. Ezek a járművek már most eltűntek.

Dr. Kocsis Ottó hozzátett
A Szent István téren már foghíjasan állnak az autók.
A Szent István téren már foghíjasan állnak az autók.
e: továbbra is ingyenes a parkolás a piactéren, természetesen szerda kivételével. Ugyanígy a Kocsis István Sporttelep mentén sem kell fizetni a Toldi utcában.

A Szent István téren élő Ács Tamás mindjárt az első napokban megvásárolta féléves parkolóbérletét. Szerinte azok, akik a téren laknak, jól jártak.

– Kétezer forintba sem került a bérlet, úgyhogy valóban kedvezményes áron adják. Ez az összeg talán senkinek sem jelent terhet – mondta a Kisalföldnek. – Ezelőtt szinte soha sem volt szabad hely a lakásunk közelében, ami főleg akkor volt kínos, amikor bevásárlásból tértünk haza. Most azonnal megállhatok, a lépcsőház előtt.

A csornai parkolási helyzettel kapcsolatos további információ, hogy várhatóan idén október elsejétől bevezetik a mobilparkolás szolgáltatást, azaz mobiltelefonon is lehet a díjat fizetni. Ezzel kapcsolatban a Vilmos Park kft. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megkezdte az egyeztetést.

Olvasóink írták

 • 7. Tibicsokee 2013. július 16. 17:56
  „A környező falvakból sokan járnak be Csornáig kocsival, letették a buszpályaudvarnál és busszal jöttek Győrbe dolgozni. Köztük én is...
  Hétfőn reggel a buszvég melletti utca elejére, kitették a fizetős parkoló táblát, úgy, hogy aki a sarkon fordul be még véletlenül sem veszi észre.
  Én észrevettem.... a csekket a szélvédőmön, mikor Csornára értem és hazaindultam volna...
  Legalább a buszvég melletti utcát hagyhatták volna békén....
  Támogatják a tömegközlekedést??? <moderálva>.... Csornánál élhetetlenebb gusztustalanabb várost, nem nagyon találni az országban...”
 • 6. Goldman 2013. július 12. 18:00
  „Jerry: Az említett parkolóba nyugodtan behajthatsz és meg is állhatsz. A Kresz nem ismer ilyen tábla együttest és egy a Kreszt egy önkormányzat sem bírálhatja felül. Egyébként ezt itt kb. harmadszorra írom le itt, de semmi foganatja.
  Ugyancsak semmi foganatja - pedig már szóltam az illetékesnek a hivatalban - az általad említett piactéri eset.
  Ja és 05.00 - 14.00 között. Vagyis bárki bármikor megy a piactér felé az szabályt sért.
  Sajnos ezért (is) tart itt a város.”
 • 5. Jerry 2013. július 12. 09:58
  „Lacika, Pest az pest, tudod itt vidéken más a szokás.Itt nem hogy pakolójegy, de ég parkolóhely sem jár az adófizető földi halandónak.Még a bölcsi vitt gyereket is mozgó autóból kell kitenni,mert nemhogy parkolni de még megáll ni is tilos az adófizetők pénzén épített, de csak a néhány önkormányzati dolgozó számára fenntartott parkolóban. Az külön megérne egy misét, hogy sikerült pl a Csornán a Templom utcában az egész parkolót mozgássérült parkolóvá alakítani,ami ugye ingyenes, és csak igazoló kártyával használható, mégis fizetőssé tenni.Az meg külön érdekes, hogy a Széchenyi téren van olyan tábla,mely pl a térre a behajtást tiltja ,kivéve szerdán 06-12ig,de akkor meg a sok piacostól nem lehet bemenni oda.Talán meg kellene néznie az önkormányzat illetékeseinek, pl a közterület felügyelőnek, hogy a táblák a célnak,KRESZ-nek, józan észnek,lakossági vagy csak politikai,esetleg egyéni érdekeknek megfelelőek e.”
 • 4. lacika6 2013. július 10. 14:47
  „Pesten tudtommal, a lakása előtti területre mindenki kap egy ingyenes parkolójegyet, minden lakáshoz jár egy darab.”
 • 3. 1120 2013. július 09. 23:06
  „"Az is tapasztalat egyébként, hogy az autósok tudomásul vették az intézkedést..."
  Van más választásuk?!
  Törvényesített rablás ez, nem más.”
 • 2. Techniker 2013. július 09. 15:42
  „Hát igen ez ,,Magyarország"!!! Ausztriában 10perc parkolás INGYENES. Ha az adott kerületben laksz természetes, hogy ingyen parkolsz!!!!! Milyen jogon kérnek az ott lakóktól évente 4000Ft-ot? Ez nem más mint kizsákmányolás! -,, Kétezer forintba sem került a bérlet, úgyhogy valóban kedvezményes áron adják. Ez az összeg talán senkinek sem jelent terhet - mondta a Kisalföldnek." Ezért tartunk itt, mert a sok hülye örül és fizet-fizet-fizet.......”
 • 1. ferde 2013. július 08. 19:11
  „Negyed óra türelmi idő azért járna! Nyugaton is használják a szélvédő mögötti kis órákat, ahol beállítod, hogy mikor álltál meg. Az azért mégsem járja, hogy öt -tíz percért fizess 100 forintot. Ez szimpla rablás, és pénzbehajtás. Egyébként a törvény szerint csak forgalom szervezési okból lehet fizetős parkolót telepíteni!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek kell ma egy ezer négyzetméteres telek?

A több évtizedes építési szabályzat miatt nem osztható meg a csornai Nagy család telke. Tovább olvasom