Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Már dolgozik a gyepmester

Baromfiudvarokat dúlnak a kóbor kutyák Bogyoszlón. Az önkormányzat már intézkedett.
Kóbor kutyák tizedelik a csirkeállományt Bogyoszlón. Szabó Gyula udvarából az elmúlt hónapokban tízesével vitték el a baromfit az ebek. Az önkormányzat azóta megbízott egy vállalkozót, aki megkezdte az állatok begyűjtését.

– Itt tanyáznak a kutyák a temetőben és a környékén, tudja mindenki – újságolta felháborodva Szabó Gyula. – Körülbelül tavaly ősszel jelentek meg a faluban, hogy kié voltak, honnan kerültek ide, senki nem tudja. Nemcsak hozzám, hanem több környékbelihez is beszabadultak, és pusztították a jószágot. Mi rendszeresen keltetünk csirkéket, tyúkokat is tartunk, de mi értelme van, ha ezek a kutyák megfojtogatják őket. A nyomok itt vannak most is a szomszédos lucernában, legutóbb kilenc darabot öltek meg. Első dühömben a kutyákat is kerestem, de persze nem találtam meg egyiket sem.

Szabó Gyula szerint más gondot is okoznak a kóbor állatok: a temetőben rongálják a sírokat, tönkreteszik a virágokat, sőt, volt olyan, hogy döglött tyúkot találtak a hantokon. A helyiek szinte már nem is mernek a temető mellett elmenni, mert félnek a kutyatámadástól. A bogyoszlói férfi a polgármesteri hivatalban is panaszkodott, de érdemi lépés nem történt. A kutyák azóta is garázdálkodnak a faluban.

– Már nemcsak a mi környékünkön, de az egész községben hallom, hogy mit művelnek a háziállatokkal. A hivatalban azt a választ kaptam, hogy a sintér kirendelése nagyon drága, kilövetni meg nem lehet a kutyákat, mert a törvény tiltja. És a mi érdekeinket nem védi törvény? – tette fel a kérdést Szabó Gyula. – Ki téríti meg a kárunkat, vagy addig kell várni, amíg komolyabb tragédia történik? Mert előbb-utóbb az is előfordulhat, hogy emberre támadnak.

Varga Boldizsárné tyúkudvarában szintén jártak a „betolakodók", három csirkéje bánta a látogatást. Amint Irma néni fogalmaz, a szerencséje az volt, hogy megzavarták a támadó kutyákat, így elmenekültek.
Lengyelné Tóth Katalin körjegyző érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat gyepmesteri tevékenységre szerződést kötött egy vállalkozóval, aki azóta egy kutyát már befogott. A „sintér" kiszállása a faluba egy-egy alkalommal tizenötezer forintjába kerül a községnek, amihez befogott kutyánként még nyolcezret fizetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az új malmot

Szerdán ünnepélyes keretek között avatták fel Csornán a Pannonmill Rt. minden igényt kielégítő új malmát. Az avatóünnepségen Papp Imre alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a városban épült a malom, amely biztonságot jelent a térség gabonatermesztőinek. Tovább olvasom