Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Már csak egy épületből hiányzik a lift

Minden érintett, de kiváltképp a mozgáskorlátozottak, a mentők és betegszállítók örömére felvonó készült a csornai Margit Kórház „B” épületéhez. A berendezést hamarosan átadják.
Az akadálymentesítés egy fontos állomásához érkeztek a csornai Margit Kórházban. Elkészült az ideg-, tüdő- és ápolási osztályt magában foglaló „B" épület liftje. Így mostanra az intézmény egyetlen épülete – az egykori bírósági épület – maradt felvonó nélkül, ám a földszinti akadálymentesítés ott is megtörtént.

Juhász Gábor gazdasági igazgató elmondta; a felvonó építéséhez tavaly a második félévben ötmillió forintot nyertek az Egészségügyi Minisztérium pályázatán. Ez a tervezett költségek felét tette ki. Az összeg többi részét, 2,8 milliót a Kórházi alapítványok állták, 2,2 millió forintot az önkormányzat adott.

A felvonót az épület homlokzatán az egyik bejárati ajtónál emelték. Korábban felvetődött, hogy az úgynevezett belső udvarban legyen, de ehhez az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nem járult hozzá, mivel a liftben nem csak betegszállítást végeznek. A tervek, engedélyek áprilisban készültek el, azt követően láttak munkához a kivitelezők, ma pedig már működőképes az új felvonó. A közvetlenül mellette lévő főbejárat fölé a napokban elkészül az előtető is, szintén alapítványi pénzből.

– Tehát összegzésképpen elmondhatjuk, hogy lakossági adakozásból, amely az alapítványokon keresztül realizálódott, önkormányzati támogatással és pályázati pénzből, valamint a Kórház dolgozóinak segítségével – hisz az alapozást ők végezték – készült el a „B" épület felvonója, melynek hivatalos átadása az elkövetkező napokban lesz – közölte Juhász Gábor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán több az ingyen tankoló

Havonta átlagosan négy-öt sofőr távozik fizetés nélkül a rábaközi üzemanyagtöltő állomásokról. A… Tovább olvasom