Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Már a plébános is használja hittanórán

Közel hétmillió forintot költött a bágyogszováti önkormányzat iskolája fejlesztésére. Számítógépeket, digitális táblákat vásároltak pályázati támogatásból.
Pályázati támogatásból fejlesztették a bágyogszováti iskola informatikai rendszerét. Négy interaktív táblával, melléjük négy laptoppal és tíz asztali számítógéppel bővült az eszközpark. A pedagógusok már elvégezték a táblák kezeléséhez szükséges tanfolyamot és használják a technikát. Németh István, a helyi plébános például hittanórán.

Németh István atya Apor püspökről vetített filmet a gyerekeknek a digitális táblán.
Németh István atya Apor püspökről vetített filmet a gyerekeknek a digitális táblán.


– Informatikai rendszerünk ugyan eddig is volt, de a gépek már megértek a cserére. Nagyon jól és jókor jött az önkormányzat nyertes pályázata – mondta a Kisalföldnek Szőllösi Imréné, a József Attila Általános Iskola igazgatója. – Sokszínű, változatos feladatokat tesznek lehetővé a digitális táblák. A gyerekek is használhatják, és valamennyi tantárgynál alkalmazhatják. Minden táblához egy laptopot kaptunk, mellyel a pedagógusok irányíthatják az adott feladatokat.

A tíz számítógépet az informatikaoktatáshoz veszik igénybe. Az elavult gépeket váltják ki az újak, mivel az intézménynek eddig nem volt lehetősége a cserére. Valamennyi géphez van internet-hozzáférés is. A pályázat része volt a pedagógusok „kiképzése". A táblával tanfolyamon ismerkedtek meg a tanárok.

Németh István helyi plébános is részt vett ezen, és nagy kedvvel ki is használja a digitális tábla előnyeit. A bágyogszováti iskolába jelenleg száznegyvenegy diák jár. Horváth László polgármester hozzátette: a pályázatot az önkormányzat nyújtotta be. Uniós forrásból 6 millió 760 ezer forintot nyertek, ami a teljes beruházást fedezte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavalyi árakkal: szombaton nyit a kapuvári strand

Május 28-án (szombat) nyit ki a kapuvári Flóra termálfürdő strandja - értesült portálunk. Az árak… Tovább olvasom