Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Makrayék bíznak benne, hogy egyenesbe jönnek

Csorna - Sokan segítenek a bajba jutott csornai Makray családnak. Ki anyagi támogatást nyújt, ki az autóját adja kölcsön. Kislányuk, Dalma kezelése miatt ugyanis rendszeresen Budapestre kell utazniuk.
A Kisalföld augusztus 31-i számában olvashattak a csornai Makray családról. Három gyermekük közül Dalma mozgássérült, Budapesten kezelik. Az utaztatását eddig saját autójukkal oldották meg, de a jármű a közelmúltban tönkrement. Makray Ildikó, Dalma édesanyja kilátástalan helyzetükben olvasóink segítségét kérte. Azóta sokan ígértek a családnak támogatást. Egy öttevényi autóbontó alkatrészeket ajánlott fel a szereléshez. A kapuvári Együtt a Családokért Alapítvány is utalt anyagi támogatást Makrayék számlájára. Ezenkívül magánszemélyek is juttattak nekik kisebb-nagyobb összeget.

– Nagyon jólesik minden segítség – újságolta Makray Ildikó.
– Most a barátok autóival visszük és hozzuk Dalmát, szerencsére mindig akad valaki, aki kisegít bennünket. Egy győri úr is felajánlotta, hogy hétfőn és pénteken kölcsönadja a kocsiját, de ezt sajnos nem tudjuk kihasználni. Támogatnak a barátnőim, a rokonok, barátok Szilsárkányból, Dörből, egy ismerős csornai vállalkozó pedig vásárlási utalványt adott, amit a boltjában levásárolhatunk. Egy cég tüzelőt ajánlott fel. A városban is sokan megállítottak, hogy mellénk állnak és mi mindenért hálásak vagyunk.

Makrayék bíznak benne, hogy előbb-utóbb egyenesbe jönnek. Egyelőre az utazást tehát kölcsönautókkal oldják meg, de tudják, ez nem mehet a végtelenségig. Arra számítanak, hogy az összefogás eredményeként hamarosan ismét saját autójukkal vihetik Dalmát Budapestre, a számára oly fontos kezelésre. A család bankszámlaszáma, ahova a támogatásokat várják: 59600011-10024319.


Cs. Kovács Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acsalag: Ki küldte későn a szükséges iratokat?

Acsalag–Kóny - A tervekkel ellentétben szeptember elsejétől – legalább egy évig –… Tovább olvasom