Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Májustól kezdődhet a kátyúzás

Csornán május végén vagy június elején kezdődnek a kátyúzási munkák, a közbeszerzési eljárást már elkezdték. Papp Imre alpolgármester szerint már megtörtént az Arany János utca műszaki átadása-átvétele is.
Tavaly nagyszabású útfelújítás kezdődött Csornán. Bár ősszel az időjárás „közbeszólt", a munkák egy jelentős része – Adria, Botond, Gárdonyi, Honvéd, Kismartoni utca, valamint a Kakukk utca egy szakasza – befejeződött.

Papp Imre alpolgármester szerint már megtörtént az Arany János utca műszaki átadása-átvétele is.

– A kivitelező a kedvezőtlen időjárás ellenére, a saját felelősségére ebben az utcában is befejezte a munkát, vállalva a garanciára vonatkozó kötelezettséget – tette hozzá az alpolgármester. – Ellenben a Szent István téren és környékén nem fejeződött be a kivitelezés. Jelenleg a szegély külső oldalának feltöltését végzik. Arról szakemberek döntenek, hogy felületi egyenetlenségeket miként lehet megszüntetni.
Papp Imre elmondta: várhatóan májusban kezdődik a Petőfi Sándor utca belső szakaszának felújítása.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz pedig pályáztak a kis-csornai szervizút és a Páva utca felújítására. A pályázat sikeres, a kivitelezést szeptemberig kell befejezni.
A Kmety György és a Liszt Ferenc utcákra beadott anyagukat viszont nem támogatták.

– A képviselő-testület határozott közbeszerzési eljárás megindításáról útkarbantartási feladatok – kátyúzás – elvégzésére a város egész területén. A tervek szerint a kivitelezés május végén vagy június elején kezdődik – nyilatkozta Csorna alpolgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földtulajdonosok nem ellenzik a szélerőműveket

A Rábaközben is egyre több településen vetődött fel szélerőműparkok építésének gondolata. A beruházók a községi vezetőkkel egyezkedtek és a földtulajdonosokat is megkeresték. Az elképzelések szerint többek között a kapuvári, a bágyogszováti, a rábapordányi, a Dél-Rábaközben pedig a ciráki, a gyórói, a dénesfai és a répceszemerei határban foroghatnak a lapátok. Tovább olvasom