Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Májusban tárgyalják N. Éva ügyét

A Soproni Városi Bíróságon május közepén tárgyalják a sikkasztással vádolt kapuvári exszépségkirálynő, N. Éva ügyét. Ugyanekkor döntenek volt barátja, P. József sorsáról is.
A kapuvári N. Évát többrendbeli jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztással és magánokirat-hamisítással, P. Józsefet az erre való felbujtással vádolják. Ügyüket május második hetében tárgyalja a Soproni Városi Bíróság, a vádirat szerint 353 millió forint eltüntetése róható a szépségkirálynő számlájára. A Kisalföldnek lehetősége volt a Győri Városi Ügyészség által megfogalmazott vádiratba betekinteni.

A kapuvári pár 2003 áprilisa óta van előzetes letartóztatásban, ügyüket a soproni bíróságon május 11-én, 12-én és 13-án tárgyalják. A vádirat szerint a volt rábaközi szépségkirálynő harmincöt esetben követett el sikkasztást, huszonnyolcszor pedig magánokirat-hamisítást. P. Józsefet a felbujtáson kívül lőszerrel való visszaéléssel is vádolják, mivel 2003 áprilisában egy 9 milliméteres pisztolylőszert találtak nála, amelyet fegyvertartási engedély nélkül tartott magánál.

N. Éva számlájára összesen 353 millió 991 ezer forint „eltüntetése" róható, a vádirat szerint a pénzt P. kérésére hozta ki a bankból, amiből aztán nagy értékű vagyontárgyakat vásároltak. A bűncselekmény elkövetésének bizonyítékai között az ügyészség többek között megemlíti N. Éva beismerő vallomását, P. József részbeni ténybeli beismerő vallomását, tanúvallomásokat, a revizori jelentést és számlakivonatokat.
Az ügyben tanúskodók listáján összesen negyvenkilencen szerepelnek: a csornai bank megkárosított ügyfelei – a legjelentősebb kárt szenvedett „áldozat" számlájáról összesen 47 millió forintot emelt le a kapuvári lány, a legkisebb tétel egymillió forint volt – és dolgozói is.

Az ügyben két kapuvári fiatalembert, P. T.-t és J. Cs.-t társtettesként elkövetett bűnpártolással vádolják. Az ügyészség szerint ők ketten, miután 2003 áprilisában megtudták, hogy P.-t gyanúsítottként hallgatták ki, annak lakásából pár nap alatt elvitték a nagy értékű tárgyakat és eltüntették azokat. A vádirat leírja: ezzel azt akarták megakadályozni, hogy a rendőrség lefoglalja az értékeket, mint bizonyítási eszközöket.
Az ügyészség indítványozza a dokumentumban, hogy mind N. Éva, mind P. József előzetes letartóztatását az elsőfokú határozat kihirdetéséig a bíróság tartsa fenn, illetve kötelezze őket a 252 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Miért nem Győrött?

N. Éva és P. József ügye a Győri Városi Ügyészségről a Soproni Városi Bíróságra került. Dr. Nagy Zoltán, a megyei bíróság szóvivője a Kisalföldnek elmondta: azért nem a megyeszékhelyen tárgyalják az esetet, mert a nyomozásban a győri városi bíróság elnökének hozzátartozója is részt vett, ezért a törvény szerint a megyei bíróság a Soproni Városi Bíróságot jelölte ki az elsőfokú eljárás lefolytatására.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még hiányzik a vízcserélő technika

Az idén kisebb, ám jövőre nagyobb beruházásra lesz szükség ahhoz, hogy zavartalanul működhessen a… Tovább olvasom