Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Magyarország, szeretlek! programok Rábaközben

Az Itthon, Magyarország, szeretlek! programsorozathoz csatlakozott a csornai és több Csorna környéki önkormányzat is.

Csorna. Szeptember 28-án Szent Mihály-napi forgatagot rendeznek. Három órakor terménybemutató és kézművesvásár kezdődik, melyet Németh Gergely, az agrárkamara megyei elnöke nyit meg a premontrei apátság udvarán. Hat órakor komolyzenei koncertre várják az érdeklődőket az apátság templomába, melyen a sárbogárdi Schola Chatolica kórus közreműködik. Este hétkor ugyancsak a templomban Szent Mihály-napi misét celebrálnak. Nyolc órakor a Flört együttes zenél a Városi Művelődési Központban. Szeptember 29-én, vasárnap este fél tízkor Szent Mihály-napi jelzőtüzet gyújtanak az apátság melletti területen, az eseményen fellép a Pántlika néptáncegyüttes.

A rendezvénysorozat keretében szombaton délelőtt tíz órától este hatig a Csornai Muzeális Kiállítóhely valamennyi kiállítása ingyenesen látogatható.

Bágyogszovát. Szombaton délután három órakor az óvoda udvarán lesz a Mihály-napi vásár ovisok és iskolások közreműködésével. A gyerekek vendéglátásához szívesen fogadnak a szervezők szülők és nagyszülők által készített lekvárokat, dzsemeket, szörpöket. Vasárnap este hat órakor a művelődési ház udvarán táncházat tart a helyi Rozmaring hagyományőrző néptáncegyesület. Ezután lesz show-tánc-bemutató, szüreti dalokkal szerepel a Borostyán Nyugdíjasklub, rendeznek must- és biogyümölcslé-kóstolást, illetve parázson sült szalonnát és kolbászt kínálnak a vendégeknek. Este fél tízkor itt is meggyújtják a jelzőtüzet, utána közös énekléssel, nótázással, beszélgetéssel, borozgatással múlatják az időt.

Szil. Szeptember 28-án délután egy órától a sportpályán rendezik meg a programokat. Fellépnek az óvodások, a hagyományőrző néptáncegyüttes ifjúsági csoportja, az Életmód Klub énekkara. Hat önkéntes tűzoltó-egyesület részvételével versenyt is tartanak. Az eredményhirdetés után baráti vacsora és pásztorbál szórakoztatja a közönséget. Vasárnap este fél tízkor a Mihály-napi jelzőtüzet a Hunyadi téren gyújtják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz-kutatók napja

A községben tartja a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata az ötödik Rábaköz-kutatók Napját. Tovább olvasom