Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Magyarkeresztúr: Vezetőcsere tizenkét év után

A magyarkeresztúriak tizenkét év után a változásra szavaztak és új polgármestert választottak. A voksok többségét egy helybeli hölgy, Németh Erzsébet kapta. Magyarkeresztúron két jelölt közül Németh Erzsébetet választották polgármesternek.
A falu új vezetője gyógypedagógus, a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola ta nára. Nem ismeretlen számára az önkormányzati munka, hisz tíz éven keresztül képviselőként, s egyben alpolgármesterként tevékenykedett. Elmondta: úgy, mint korábban a képviselői posztra, most a polgármesteri tisztségre is a lakosok megkeresésére vállalkozott.

A falu motorja – A mindenkori polgármestert a tettei és nem az ígéretei alapján ítélik meg – állítja Németh Erzsébet. – Rám a nyitottság, a segítőkészség jellemző, ez afféle családi vonás. Emellett szívós, kitartó vagyok. Nem kedvelem a reménytelen a vállalkozásokat, ellenben szeretem, ha sikeresen tevékenykedhetek és azt, amire vállalkozom, eredményesen vihetem véghez. Azt vallom, hogy a polgármester a falu motorja, de nem mindegy, hogy segítik a feladatok végre hajtásában vagy akadályozzák. Amit vetünk, azt aratjuk le.

Németh Erzsébet szerint úgy tudnak eredményeket elérni a testülettel és a falu lakóival közösen, ha nyitottság lesz a felek között. Sajnálatosnak nevezte, hogy az elmúlt tizenkét év alatt nem kérték ki a lakosság véleményét a döntések előkészítése során, és ezért passzivitásba kényszerítették a helybelieket. Azt szeretné, ha az emberek úgy éreznék, hogy jó Magyarkeresztúron élni, mert nagyszerű a közösség. Mindig konkrét célt kell kitűzni – Azelőtt sok mindent elvégeztünk társadalmi munkában. Most viszont, hogy az erőforrás egyre kevesebb, nem támaszkodtunk a falubeliekre – véli az alig több mint ötszázhúsz lelkes település polgármestere, aki nem hagyott kétséget afelől, hogy ő bizony számít a segítségükre.

Fontosnak tartja az önkormányzati feladatok maradéktalan ellátását, a folyamatban lévő munkálatok – például iskolafelújítás – befejezését. Azt mondja, hogy mindig konkrét célt kell kitűzni. Ilyen lehet egyebek mellett a csatornázás, amit a lakossággal együtt szorgalmaznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az új alpolgármester

Csorna: Koalíciós szerződés és együttműködés a megalakuló testületben. Lemondott… Tovább olvasom