Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Magyar Zoltán - A Jobbik rendkívüli ülésnapot hívna össze a földtörvény miatt

"A Fidesz földtörvénye helyett egy olyat kell elfogadni, ami valóban képes megvédeni a magyar földet" - nyilatkozta a képviselőjelölt.
"A Fidesz és a bissau-guineai koalíció együtt árulja ki a földet Zsigó Róbert fideszes képviselő keddi sajtótájékoztatóján teljes joggal féltette a baloldaltól a magyar földet. A Jobbik ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a Fidesz sem tett semmit annak érdekében, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon. Történelmi bűn, hogy a kétharmadot nem arra használták fel, hogy egy tisztességes, a magyar emberek érdekét szolgáló földtörvény szülessen, hanem arra, hogy saját földesuraikat kiszolgálják támogatásokkal és az állami földdel" - írta közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a külföldiek és megbízott magyar ügyvédi irodáik ugrásra készen állnak, hogy a májustól lejáró moratórium után a lehető legtöbb földet megszerezzék. A külföldiek számára ezt a lehetőséget a Fidesz alapozta meg, amikor olyan önfeladó módon írta alá hazánk csatlakozási szerződését, ami koncként dobja oda egyik utolsó megmaradt nemzeti kincsünket, a magyar földet.

A Jobbik éppen ezért követeli, a kormány azonnal hívjon össze egy rendkívüli parlamenti ülésnapot, hogy még a választások előtt a Fidesz gyalázatos földtörvénye helyett egy olyat tudjunk elfogadni, ami valóban képes megvédeni a magyar földet. Ha ez nem történik meg, akkor egyértelművé vált: aki meg akarja védeni a magyar földet, annak április 6-án a Jobbik maradt az egyetlen választása.

Zsigó Róbert keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a mostani választások tétje, hagyják-e, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak, amikor kiárusították a magyar termőföldet. Szavai szerint az akkori vidékromboló politika miatt egész térségek néptelenedtek el, és szűnt meg a mezőgazdaságban számos munkahely.

A "Gyurcsány-koalíció" programjában feketén-fehéren most is ott áll: hatályon kívül helyeznék a földtörvényt és lehetővé tennék a külföldi társaságok földszerzését - emelte ki a Fidesz szóvivője, aki szerint 2014. május 1-jével csak az új földtörvény és az ugyanilyen erős parlament védheti meg a magyar termőföldet.

Zsigó Róbert emlékeztetett: ettől az időponttól az uniós szabályok miatt lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, és további hosszabbításra nincs lehetőség. Ennek mi sem örülünk, de az unió tagjaként elkerülni sem tudjuk - fogalmazott a kormánypárti politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százlelkes faluban is lehet normális és teljes életet élni

Tovább olvasom