Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Magyar éremeső a cukrászolimpián

Csorna - Végre megtört a jég, hiszen már több mint húsz éve nem sikerült a magyaroknak bronznál jobb eredményt elérniük a Nemzetközi Szakács- és Cukrászolimpán, Erfurtban. Idén azonban több érmet is elhoztak.
A csornai Polgár Istvánné is tagja volt annak a csapatnak, akik az Erfurtban megrendezett 22. Nemzetközi Szakács- és Cukrászolimpián összemérhették ügyességüket, szaktudásukat. A csapatot a Gasztronómiai Szövetség válogatta össze, azonban egyénileg is indulhattak versenyzők az olimpián.

– A Gasztronómiai Szövetségen keresztül Petrezselyem Adrienn kért fel, hogy vegyek részt a versenyen. A felkészülésünk Tatán, a Petre cukrászdában folyt, ahová két hétig naponta eljártam – mondta lapunknak Polgár Istvánné.

Polgár Istvánné cukrász
Polgár Istvánné cukrász

Az eszközöket és az anyagot is itthonról vitték, majd Erfurtban egy helyi iskola konyhájában rengeteget dolgoztak éjjelente, hiszen reggel hét órára már készen kellett lenniük mindennel.

– A zsűri nagyon szigorú volt, ha valaki egy percet késett, már egy pontot le is vontak tőle. Napközben a többi résztvevő munkáját néztük meg, majd délután négy órakor eredményt hirdettek. A magyar versenyzők összesen 34 érmet hoztak haza, melyek közt volt arany, ezüst és bronz is.

– Két év múlva lesz a világbajnokság Luxemburgban, s ha kapok meghívást, oda is szívesen elmegyek, mert öröm látni mindazt, amit a huszonéves fiatalok csinálnak – mondta el Polgár Istvánné csapattag.

Olvasóink írták

  • 2. hajracsorna 2008. november 25. 21:58
    „Gratulálunk Polgár Istvánnénak, nagyon büszkék vagyunk rá mi, csornaiak! Bár minden hír ilyen eredményekről szólna! Jó egészséget és sok sikert a további munkájához!”
  • 1. Egressy 2008. november 25. 16:44
    „Gratulálok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozott időre bíztak meg intézményvezetőt

Csorna - Kránitzné Nagy Mártát, az önkormányzati óvoda vezetőjét bízta meg a csornai… Tovább olvasom