Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Magyar diákok német gazdaságokban

Csornai diákok tölthették gyakorlati idejüket Németországban. A Csukás-iskola tanulói a Tempus Közalapítvány támogatásával utaznak ki évről évre.

A csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola öt éve nyerte meg a Tempus közalapítvány által kiírt, Leonardo da Vinci néven futó európai mobilitás pályázatot. A támogatással a tanulók külföldön tölthetik gyakorlati idejüket. Évente hat-hat diák utazhat nyáron Németországba, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományba.

A gyakorlatot különböző gazdasági szervezeteknél töltik Rostock közelében. Először nyelvi felkészítőn vesznek részt, ahol szakterületük kifejezéseit is megismerhették. Az idén kiutazók között öten mezőgazdasági gépész és egy tanuló lovász szakon gazdagítja tudását. A mezőgazdasági gépészek – Kobl Tibor, Kuti Levente, Ölyüs Péter, Pápai Tibor, Pityer Szabolcs – állattenyésztéssel és növénytermesztéssel, a lovásztanuló – Németh Edina – lótenyésztéssel és kancatejtermeléssel foglalkozó vállalkozásnál töltötte a gyakorlatot.

A csornai diákok nem csak munkával töltötték idejüket Németországban. Gyakran kirándultak, például a tengerpartra is eljutottak.
A csornai diákok nem csak munkával töltötték idejüket Németországban. Gyakran kirándultak, például a tengerpartra is eljutottak.

Mindannyian úgy vélik, hasznosan teltek a hetek Németországban. Megismerhették a legmodernebb technológiákat és mint mondták, fegyelmezett, kemény munkát követeltek meg főnökeik. Ugyanakkor korszerű, minden igényt kielégítő körülmények között dolgozhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pántlika negyedszázada

Huszonöt éves idén a csornai Pántlika néptáncegyüttes. Országos és Európa-hírű sikerek, kiváló… Tovább olvasom