Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Maguk választották meg az új körjegyzőt

A szili körjegyzőségből kilépett és az egyed–soborihoz csatlakozott Pásztori önkormányzata. Úgy vélik a községvezetők, most hasonló adottságú településekkel működnek együtt.

Január elsejével kilépett a szili körjegyzőségből Pásztori. A falu az Egyed–Sobor körjegyzőséghez csatlakozott.

Roncs Gábor polgármester elmondta: hasonló adottságú településekkel ˝kötöttek szövetséget˝.

– Körjegyzőnk, Papp László tavaly hivatalosan nyugdíjba vonult. Képviselő-testületünk pedig úgy határozott, hogy az új jegyzőt magunk szeretnénk megválasztani. Az Egyed–Sobor körjegyzőségre esett a választásunk, és a két község elfogadta csatlakozásunkat. Mindkét falu hasonló nagyságú, hasonló adottságú, mint Pásztori, és a gondok is hasonlóak. Bízom benne, hogy csak az előnyeit érezzük majd meg a változásnak. Körjegyzőnk, Szabóné dr. Szalay Gabriella fiatal, agilis. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami ehhez a munkához kell. Az átadás-átvétel már megtörtént. Ezúton is szeretném megköszönni Papp jegyző úrnak, hogy hét éven át szolgálta falunkat, illetve a szili és a zsebeházai önkormányzatoknak is a korrekt együttműködést.

Roncs Gábor polgármester és Szabóné dr. Szalay Gabriella körjegyző január elsejétől dolgoznak együtt Pásztoriért.
Roncs Gábor polgármester és Szabóné dr. Szalay Gabriella körjegyző január elsejétől dolgoznak együtt Pásztoriért.

Roncs Gábor hozzátette: tudják, célszerűbb lett volna persze, ha földrajzilag közelebb eső települések alkotnak körjegyzőséget. A szomszédos falvak azonban – Szilsárkány és Rábapordány is – olyan körjegyzőséghez tartoznak, ahol már három község működik együtt.

– Az ideális az lenne, ha önálló jegyző dolgozhatna az önkormányzatnál – jegyezte meg Roncs Gábor. – Ez viszont csak álom, mert anyagilag nem bírná a község. Azt sem tartom azonban szerencsésnek, ha háromnál több önkormányzat lép frigyre.

Papp László szili körjegyző érdeklődésünkre elmondta: Szil és Zsebeháza továbbra is körjegyzőséget alkot. ˝Mindkét képviselő-testületet tájékoztatni fogom a részletekről, a változásokról. A közigazgatási munka valamennyi területét érinti Pásztori kilépése, a feladatellátásokat, a finanszírozást is. Ismerkedünk az új helyzettel˝ – fogalmazott Papp László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmarad a vasútvonal is, felüljárót építenek Csornán

Csorna kormánypárti országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár úgy véli, 2013 végére elkészül a… Tovább olvasom