Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Magasból mentőt is vásárolnának a kapuvári tűzoltók

A kapuvári tűzoltóság egy tartalék járműfecskendőt, egy magasból mentő gépkocsit, technikai felszereléseket vásárolna pályázati forrásokból. Felújítanák a laktanyát is.

– Az utóbbi évek legnagyobb fejlesztései előtt áll a kapuvári tűzoltóság, amennyiben sikeresek lesznek az idén beadandó pályázatok – mondta el Molnár Sándor őrnagy, kapuvári parancsnok. A helyi önkormányzat támogatásával benyújtandó pályázatok egyikéből tartalék gépjárműfecskendőt vennének. A meglévő húszéves jármű javítása lassan többe kerül, mint maga a technika, ezért a kapuváriak egy felújított autó vásárlására pályáznak. A hatvanmilliós autót tartalékba állítanák.

Szintén pályázati forrásokból szeretnének egy magasból mentő járművet beszerezni. A laktanyában jelenleg egy harmincegy éves, elavult létrás autóval oldják meg a szükséges mentéseket: ennek kiváltása százötvenmillió forintba kerülne. A tűzoltóparancsnok úgy véli, az új autó ismét harminc évig elláthatná Kapuvár és a környék ez irányú feladatait. A vásárlás bevételt is hozna: a kosaras autó bérmunkában is tudna dolgozni.

Magasból: Egy 31 éves, létrás autóval oldják meg a mentéseket jelenleg.
Magasból: Egy 31 éves, létrás autóval oldják meg a mentéseket jelenleg.

Egy másik pályázatból a kapuvári laktanya személyi technikáját is javítanák: a sisakok, légzőkészülékhez kapcsolódó technikák és egyéb műszaki felszerelések vásárlása mintegy 6,5 millió forint lenne. Ennek önrészét a Kapuvár Tűzvédelméért Alapítvány vállalná magára.

– Vélhetően a leggyorsabban a laktanya felújítási pályázatáról születik döntés – mondta Molnár Sándor. Az összességében tizenkétmilliós beruházás keretében megújítanák a tetőt, napkollektorokat szerelnének és az épületek hőszigetelést kapnának.

Molnár őrnagy kijelentette, ezen pályázataik évekig elhúzódhatnak, hangoztatta azonban, számítanak a környező települések segítségére is.

Olvasóink írták

  • 1. tber 2010. április 20. 20:20
    „Remélem minden tervük meg fog valósulni. Ha rajtam múlna már nézhetnék is ki a fecskendőt meg a kosarat (magasból mentőt) és a különböző színkódokkal is barátkozhatnának, ja és persze a védősisakok közöl is válogathatnának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépül a szanyi templom környezete

Pályázati támogatással újítják fel Szanyban a templom környezetét. Parkosítanak, térköveznek,… Tovább olvasom