Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Magasabb díj, több csatorna

Idén több tízmilliós fejlesztést ígér a Rábaköz legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltatója.

A minőségbiztosítási rendszer év eleji bevezetése mellett idén több tízmilliós fejlesztést ígér a Rábaköz legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltatója. Most díjat és csatornaszámot is emelnek.
Lapunkban SMS-ekben, olvasói levelekben is bírálták a Rábaközben a kábeles műsorszórás és az ügyfélszolgálat minőségét. Megkeresésünkre Molnár Ferenc, a Molnár Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a működtetés közben óhatatlanul előfordulnak műszaki és egyéb hibák. Ezek kezelését egyrészt a szolgáltatói szerződés szabályozza, másrészt februártól egy ISO 9001/2001-es minőségbiztosítási rendszert is bevezetnek.

– Ügyfélszolgálatunk munkanapokon és munkaidőben telefonon és személyesen is elérhető Kapuváron és Csornán, munkaidő után pedig rögzítőn fogadjuk a bejelentéseket – tette hozzá Molnár Ferenc.
Az ügyvezető szerint, bár a megye más városaiban negyvennyolc órás határidők vannak a javítások megkezdésére, ez náluk csak egy napot igényel. A határidőn belül is általában tizenkét órán belül a helyszínen felmérik a hibát. Három autóval öt emberük dolgozik a javításokon és külön munkatársaik fogadják a központban a reklamációkat. A panaszok száma a legutolsó, féléves statisztika szerint valamivel több mint négyszáz volt. Ez az adat közel tízezer bekötött háztartásra vonatkozik. E nagyságrend a szolgáltató hibáján kívüli kifogásokat is tartalmazza.

Az ügyvezető elmondta: évente egyszer emelik a díjat. Ebben az infláció követésén túl a csatornákért fizetett összegek esetleges emelése, valamint az újabb tévéprogramok rendszerbeállítási ára is benne van. A jelenlegi, városokban fizetendő kétezer-egyszáz forintot a napokban két és fél ezerre emelik. Ebbe eddig huszonkilenc csatorna vétele fért bele, ez azonban rövidesen harmincegyre nő egy magyar és egy német nyelvű adóval. Rendszerüket alkalmassá teszik az idén induló új magyar közszolgálati csatornák fogadására is.

Nyugdíjas előfizetőik kedvezményesen 1500 forintért vehetik majd igénybe a szolgáltatást. A falvakban eddig havi ezerhatszáz forintért húsz, rövid időn belül huszonkét programot kínálnak. Igaz, 1900 forintért.
Molnár Ferenc kiemelte: a Hírközlési Felügyeletnek minden fél év után megküldik jelentésüket. Eddig elmarasztaló véleményt még nem kaptak.
A hatóság rendszeresen méri a hálózatot. Ezzel együtt idei fejlesztéseik is a szolgáltatás minőségének javítását célozzák. Többször okozott gondot, hogy viharos időjárásban a digitális adások leálltak. Kijavításuk nem időigényes, de a szerelőnek ki kellett menni a fejállomás újraindítására. Ez Csornán kívül olykor gondot okozott, ezért a csornai fejállomásról látják majd el a teljes hálózatot. Az adók jelét pedig optikai kábelen vezetnék a települések közt s a városok gerinchálózatát is ilyenre cserélik. A beruházás tavasszal indul és év végéig be is fejeződik. Költségeit az ügyvezető több tízmillió forintra becsüli.

Az úgynevezett csillagpontos rendszerről Molnár Ferenc elmondta: Kapuvár egyes részein elkezdték a kiépítését, de ez a felhasználók ellenállásán meghiúsult az ár miatt. A cégvezető szerint a jövő amúgy is a digitális műsorszórásé, ám erről egyelőre nincs szó a Rábaközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb fejpénz szeptembertől

A költségvetési törvény szerint a következő tanévtől kevesebb kiegészítő támogatást kapnak azok az általános iskolák, ahol alacsonyabbak az elő- írtnál az osztálylétszámok. A szakértő szerint viszont tájékozatlanok az igazgatók az iskolafinanszírozás terén, és sok az ebből származó fölösleges aggodalom. Emiatt a kisiskolák úgy érzik, jövőjük egyre bizonytalanabb. Tovább olvasom