Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Magánszemélyek és közületek is tartoznak

Magánszemélyek és közületek egyaránt szerepelnek a szolgáltatók adóslistáján.

Feledékenység, pénztelenség

Az talán mindenki számára természetes, hogy a szolgáltatásokért, bérleményekért díjat kell fizetni. Más kérdés, hogy ezen kötelezettségének ki tesz eleget, illetve eleget tud-e tenni egyáltalán. Olykor az anyagi gondok nélkül élő ember is lehet feledékeny, mások viszont fizetnének, de pénz híján képtelenek erre. De nemcsak magánemberek halmoznak fel tartozást, ilyesmi a közületek esetében is előfordul. Csornán a kintlévőségekről érdeklődtünk.

A Margit Kórház „külön fejezet"

A Csornahő Kft. lakossági kintlévősége 1,1 millió forint – válaszolta érdeklődésünkre Szabó István ügyvezető igazgató, majd hozzátette: az önkormányzat és egyéb közületek tartozása eléri a 3,5 millió forintot.
– Külön fejezet a Margit Kórház, melynek a hátraléka meghaladja a 30 milliót. Jó jel azonban, hogy az intézmény megkezdte adóssága rendezését – mondta Szabó István.

Az ügyvezető igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a kintlévőségek behajtása érdekében a cég folyamatos jogi lépéseket tesz, ám a szolgáltatás felfüggesztéséig még egyszer sem jutottak el.

A közületek harmada adós a vízdíjjal

A Pannon-Víz rt. csornai üzemmérnökségének illetékességi területén – amely negyvennégy települést, köztük Csornát foglalja magában – 15 ezer 605 lakossági fogyasztót tartanak nyilván – tájékoztatott Szabady János, a társaság PR-vezetője. Közülük kilencszázharmincnyolcan harminc napon túl sem tettek eleget fizetési kötelezettségüknek. A kintlévőség 9 millió 512 ezer forint.

A díjfizetés elmaradása esetén első lépésként felszólítást kap a fogyasztó, utána különböző szankciók következnek, például korlátozzák a szolgáltatást, legvégső esetben a végrehajtói eljárás sem elképzelhetetlen.

A százkilencvenkét közületi fogyasztó közül hatvanöt tartozik a cégnek. A hatvan napon túli kintlévőség 12 millió 817 ezer forint. A szankcionálás lehetősége a közületekkel szemben is fennáll. Szabady János szerint a csornai üzemmérnökség területén átlagosnak mondható a fizetési fegyelem.

Harminchat lakbérhátralék

A lakásbérlők közül sem mindenki tesz határidőre eleget a fizetési kötelezettségének – közölte érdeklődésünkre dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző. Csornán százhúsz önkormányzati bérlakás van, a bérlők közül ez idő tájt harminchatan tartoznak vagy vannak késésben a fizetéssel. Jelenleg a kintlévőség 660 ezer forint, ez a lakbérállomány 6,6 százaléka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentek az ablaküvegen

Egy a faluból elszármazott nyugdíjas adományából szépítették meg nemrégiben a höveji templomot. Tovább olvasom