Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

M85 építés - A 85-ös közben járhatatlan és igazi halálút - videó

Ha eddig nem is, az elmúlt napokban kezd kaotikussá válni a a közlekedés a 85-ös főút Csorna és Győr közötti szakaszán.
20 éve utazom Kapuvár és Győr között naponta kétszer, eddig türelemmel viseltem, hogy a 85-ös főút olyan volt, amilyen: ramaty. Betudtam a megnövekedett forgalomnak, az egyre romló közlekedési morálnak vagy annak, hogy nem az útépítés és javítás a legfontosabb.

Aztán jött az M85-ös építése, amely még inkább türelemre intett, mert hamarosan kulturáltabban és gyorsabban juthatnak el az emberek céljukhoz, de amit a héten művelnek útépítés gyanánt, az lassan kihoz a sodromból.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk arról, épül az M85-ös Győr és Csorna közötti szakasza. Elkészült egy felüljáró, a közlekedés azonban nem lett könnyebb, sőt!

Az én apukán is

"Az apukám az útépítésen dolgozik. Kérem, vigyázzon rá!" - olvasható Csorna közelében a 85-ös út mellett édesapját féltő gyerek üzenete.

Erre csak annyit írnék, egy másik gyerek is üzent: "Az én apukám ezen az úton közlekedik, jó lenne, ha hazaérne, mert tájékoztatják a változásokról."

Villanyrendőr, eltévedt busz

Rossz leírni, de az az ember érzése, mintha kódolva lenne egy tömegszerencsétlenség az M85-ös építésébe. A keddi, ikrénynél történt baleset is ezt vetíhetné előre. A sofőröknek még körültekintőbben kellene vezetniük, az útépítőknek, kivitelezőknek pedig sokkal több figyelemfelkeltő, útbaigazító táblát kellene használniuk, és tájékoztatni a közlekedőket.

A hét elején Csorna és a Bősárkány/Bágyogszovát kereszteződés között két helyre is villanyrendőrt tettek ki, de erről tájékoztatást sehol nem lehetett olvasni, és arról sem, hogy valószínű emiatt csúcsidőben megnőhet a menetidő, olyannyira, hogy például a Győrből fél 4-kor induló busz Kapuvárig tartó egyórás menetideje közel másfél órásra nőtt több esetben is.

Szerdán hajnali fél 6-kor a gyér forgalom ellenére Csorna után többször lepergett előttem életem filmje, még úgy is, hogy figyeltem és betartom a 85-ös mellé kitett táblákat.

Sorolom:

- Csorna után, egészen Kónyig, katasztrófális a 85-ös állapota, ez minimum évtizedes probléma

- szintén ezen a szakaszon, a már említett villanyrendőrök

- a Kónynál betonozott hatalmas vadterelőnél szép ívet ír ugyan az út, de sötétben érdemes lassan megközelíteni

- a 85-ös új nyomvonala felvisz egy új felüljáróra, amelynek tetején, a Győr felé vezető oldalon vastagon állt métereken keresztül a sár szerdán reggel

- az ikrényi elagazás a legnagyobb lutri, felületesen van kitáblázva merre is kell haladni, ezen a szakaszon múlt héten egyszerűen eltéved egy autós, és mögötte a buszunk is, azóta sem javult a helyzet

- Csorna felől Győrnél az autópálya felhajtót nagyítóval kell keresni a sötétben, aztán a felhajtó közepén a képembe mászik egy behajtani tilos, amiről kiderül, nem nekem szánták

Önnek milyen problémái voltak eddig?

Küldjön fotót és írja meg: tudosito@kisalfold.huOlvasónk véleménye

"Évekig jártam Szombathelyre dolgozni tavalyig, egyszerűen nem értem, hogy ez a 100 kilométer út miért nem készült még el kb. 5-6 év alatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Adventi Fénygyújtás Kapuváron

November 29-én este 7 órakor a városközpontban felgyúlnak a fények. Tovább olvasom