Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

M85-ös építés - Újabb felüljáró és új körforgalmak Csornánál - videó

Két újabb körforgalommal bővült a régi 85-ös főút új nyomvonala és egy újabb felüljárót is kapott az út.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út építése mellett, átszabják a 85-ös főút nyomvonalát is. Legutóbb Rábapatona közelében kapott a 85-ös egy felüljárót és egy óriási "S"-kanyart.

Önnek milyen problémái voltak eddig?

Küldjön fotót és írja meg: tudosito@kisalfold.hu

85 - Akadálypályából szlalompálya

Néhány napja Csorna közelében készült el egy újabb felüljáró és a hozzá tartozó két hatalmas körforgalom is. Videónkon ezt nézheti meg.

A felüljárókkal, körforgalmakkal tarkított régi 85-ös igazi szlalompálya lett Csorna és Győr között.

Szintén a napokban az M1-es autópályánál is új nyomvonalon autózhatunk a 85-ös főúton, bár legtöbben már arra várunk, hogy az M85-öst is kipróbálhassuk, mert ott talán nem kap újabb kavicsot a szélvédőnk. És halálfélelmünk is elmúlna.

Kónynál is nagy erőkkel dolgoznak, a Diana étterem közelében viszont a 85-ös főút forgalma egy sávon halad, a forgalmat villanyrendőr irányítja. A csúcsforgalomban hétfőn délután 4 órakor hosszú kocsisor torlódott fel Csorna és Győr irányából is.

Azt a költői kérdést már csak mi tesszük fel, vajon ezekről, a közlekedők számára fontos változásokról miért nem ad rendszeresen tájékoztatást az útépítésért felelős NIF?

A NIF november 28-i közleménye

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül az M85 Enese - Csorna gyorsforgalmi út. A vállalkozó az elmúlt két hétben félpályás útlezárás mellett egybeépítette a 85 sz. főút új nyomvonalát a meglévő nyomvonallal.

A kivitelező, a félpályás forgalomkorlátozást a hét végén áttelepíti Kóny térségébe, hogy ott is elkészítse a 85. számú főút új és meglévő nyomvonalának összeépítését. A munkálatok várhatóan két hétig fognak tartani.

Köszönjük a közlekedők türelmét! Kérünk mindenkit, hogy az új nyomvonal miatt ne megszokásból közlekedjenek és figyeljék az újonnan kihelyezett közlekedési táblákat!

A fejlesztés eredményeképpen 2015 nyarára gyorsforgalmi úton lehet majd elérni Csorna települését. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leépítés a célzott támogatás miatt

Tovább olvasom