Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Lovastúra táncosokkal

A hazai néptánc kiemelkedő személyiségei „lépnek fel" egy lovastúra keretében Szanyban és Mihályiban is.
Először június 17-én a szanyi kultúrház, majd ezt követően június 18-án este hét órakor a mihályi kultúrház ad otthont annak a bemutatónak, melyben a hazai néptánc kiemelkedő személyiségei „lépnek fel" egy lovastúra keretében.

A túra résztvevői a magyar néptáncélet legkiemelkedőbb személyiségei, táncmesterek, a népművészet ifjú mesterei, aranysarkantyús táncosok.

– Célunk, hogy a Pápa környéki, hagyományos életmódú gazdálkodó falvakat felkeresve felélesszük, ápoljuk a helyben élő emberek magyarságérzetét, öntudatát. Szeretnénk esténként minden faluban a lovasélettel is összefüggő táncos, népzenés előadást rendezni, melyhez zenész barátaink is segítségünkre lesznek. Küldetésünknek tekintjük a lovashagyományok, a lótartás ügyének népszerűsítését – ismertette a programsorozat lényegét Csitei Gábor, a Kapuvári Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. A túrán Balla Zoltán, Besenyő Gábor, Farkas László, Ihász László, Kádár Ignác és többek közt Szabó Szilárd néptáncművészek vesznek részt. A rábaközi néptánchoz kapcsolódó hír, hogy szeptember 1-jétől a kapuvári székhelyű néptánciskola felveszi dr. Barsi Ernő magyar néprajzkutató, zenetörténész nevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét éve az első születési anyakönyv

Tovább olvasom