Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Lovaskirály-választás másodszor Kapuváron

Nincs szerencséje a kapuvári Lóbarátok Köre Egyesületnek, hiszen az időjárás másodszor sem fogadta kegyeibe a Pünkösdi Lovaskirály-választást.

A rendezvény nevéből adódó időben elmosta az eső a kapuvári Medosz-pályát és a rendezvényt, a most hétvégén megismételt programot pedig csak a kitartó résztvevőknek köszönhetően nem szakította félbe a félóránként megeredő zápor. Az égi áldás ellenére a kapuvári lovasok magukat és négylábú társaikat sem kímélve rótták a köröket a pálya egyre inkább csúszós füvén. A versenyre benevezett tíz lovas idén másodszor verseng a címért. A program elején a lovasok a legnagyobb magyarra, Széchenyi Istvánra emlékeztek, Tóth László, a nagycenki méntelep egykori igazgatója és Horváth László kapuvári tagintézmény-vezető jóvoltából. Vasárnap délután a kapuvári lovasok zászlajára szalag, a nyertes lovaskirály, a jobaházi Csizmazia Ferenc lovára pedig emlékszalag került. A nyertes a kupát és a címet egy évig viselheti Kapuváron. 

A benevezett lovasok idén másodszor versengtek a címért. Fotó: Turbók
A benevezett lovasok idén másodszor versengtek a címért. Fotó: Turbók

Olvasóink írták

  • 3. sivatag66 2010. június 05. 22:18
    „:)”
  • 2. janika 2010. június 04. 09:28
    „Hát a ló nem egy erőgép, és az én szemeim előtt csak kolbásznak való, amit a képen ugratnak. No persze a bohóckodáshoz kellenek a kellékek! Akár csak az egy-két személyes színházhoz! Egyébként nélkülem a moderátor unatkozna!”
  • 1. nemjani 2010. június 01. 06:40
    „Tudod, Janika, ez itt a Kisalföld ("a család napilapja"), azon belül is a "Rábaköz" regionális oldal. Lehet, hogy valakit a Mari néni tyúkjának a kétszíkűsége érdekel. Mást meg a lovak, lovasok, papok, papnék, makilopott, mi történt,... Ez itt nem a FAZ, vagy a NZZ, de még csak nem is a Népszabadság, vagy a Magyar Nemzet. A kritikára szükség van, de nem hiszem hogy a Te elmés-epés hozzászólásaid jobbítanának a színvonalon. Azok inkább a kocsmai beszólongatásokra hasonlítanak. Ami egy ideig szellemesnek tűnik, aztán egy idő után unalmas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz szoba, száz álláshely Kapuváron?

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, komoly befektetői szándékkal jelentkeztek… Tovább olvasom