Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Lovagoló, íjászkodó táborlakók

A hagyományokhoz híven idén is táborba várták a gyerekeket a Kisalföldi Erdőgazdaság munkatársai. Göbösmajorban lovakkal és íjászattal ismerkedtek a táborlakók.
A Kisalföldi Erdőgazdaság célkitűzései között szerepel, hogy az erdőgazdasági feladatokon túl a nagyközönség számára is nyitottá tegye munkáját. Ennek jegyében a Vitnyédhez közeli Göbösmajorban évek óta lovas- és íjásztábort szervez a társaság.

A sikerek hatására évről évre egyre több táborozót fogadnak – mondta el a tábor vezetője, Kiss Andrea, aki érdekességként megemlítette, hogy a táborlakók között több a lány, mint a fiú. A gyerekeknek alapfokú lovaskiképzést és -ismereteket nyújt a tábor, a program kiegészül lószerszámkészítéssel, íjászattal, textilszövéssel és gyöngyfűzéssel. Kiss Andrea szerint a gyerekek élvezik a rendhagyó nyaralást, szívesen és alkotó módon vesznek részt a munkában. A táborvezető elmondta: szigorú napirend szerint tevékenykednek, a hat órai ébresztőt követően a reggeli és a körletrendezés után a délelőtti foglalkozásokon az alapvető lovasszabályokkal ismerkednek meg, s ezt egészíti ki az íjászattal és a textilmunkával való foglalatosság.

A táborlakók megtanulják, hogyan kell bánniuk a lovakkal, sok elméleti ismerettel gazdagodnak és megtanulják használni a lóápoláshoz szükséges eszközöket.

– A tábor lényege, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a természethez, megtapasztalják az állatokkal való törődés nehézségét, ami felelősséggel is jár. Megismerkednek a lószerszámok nevével, a nyergeléssel, a lófajtákkal és az állatok anatómiájával. A tanultak számonkérése játékos formában történik. Az utolsó napon a gyerekek szüleik előtt is bemutatják, mit tanultak a táborban – mondta Kiss Andrea.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környék nem változott

„ Amíg halódik a fürdő, a város sem fejlődhet” – summázzák itteni tapasztalataikat… Tovább olvasom