Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Lopták a gázolajat az alvó sofőrök alól

Gázolajtolvaj bűnözőket fogtak el a csornai rendőrök. Az üzemanyagot kamionokból szívták le, miközben a sofőrök aludtak a vezetőfülkében.

Az országban mindenütt ˝dolgozó˝ utazó bűnözőket fogtak el a csornai rendőrök. Egy Szil melletti parkolóban érték tetten őket, miközben gázolajat loptak.

Ezúttal 275 liternyi üzemanyagot fejtettek át kannáikba, miközben a kamionsofőrök a vezetőfülkében aludtak. A gyanús kisbusz a körzeti megbízottaknak tűnt fel a szili parkolóban, hajnali három órakor.

Átvizsgálták a járművet, aminek raktere olajfoltos volt. A rendőrök szétnéztek a helyszínen, és a kamionoktól nem messze, a fűben elrejtve megtaláltak tizenegy darab huszonöt literes kannát is. A leszíváshoz szükséges gumicső is előkerült, illetve egy speciális célszerszám, ami a tanksapkák feltörését segítette.

Szil mellett, egy parkolóban érték tetten a gázolajtolvajokat. Tevékenységük az egész országra kiterjedt.
Szil mellett, egy parkolóban érték tetten a gázolajtolvajokat. Tevékenységük az egész országra kiterjedt.

Berki Szilárd főtörzszászlós, a csornai kapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője portálunknak elmondta: az elkövetők – két tatabányai férfi – elismerték a bűncselekményt. Egy svéd rendszámú kamionból 275 liter gázolajat loptak el, egy másiknak pedig a tanksapkáját feszegették meg. Lopás miatt indult ellenük eljárás. Jelenleg bűnügyi őrizetben vannak, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Berki Szilárd hozzátette: tipikus utazó bűnözőkről van szó, akik az ország bármely területén felbukkanhatnak. És fel is bukkantak.

– Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekmények miatt – tájékoztatott a főtörzszászlós. – Kiemelt figyelmet fordítunk az utazó bűnözőkre, most a körzeti megbízott kollégák éberségének köszönhető, hogy sikerült elfognunk őket. A parkolót ellenőrizték, amikor felfigyeltek a gyanús alakokra. Ezek a tettesek erre a tevékenységre specializálódtak. Ezt egyébként a náluk lévő eszközök is bizonyítják. 

Olvasóink írták

 • 6. Csajsziland 2010. május 20. 09:56
  „Rohadékok!
  Csodálkoztam is, mit helyszínelnek a rendőrök a kamionparkolóban kora reggel...
  Sehol, senki és semmi nincs biztonságban, borzalmas.”
 • 5. racz 2010. május 17. 17:46
  „Rohadt szemét banda!
  A VARJÚK VÁJNÁK KI A SZEMÜKET! Csőcselékek!!!”
 • 4. Baradlay 2010. május 15. 01:25
  „Cigany ala diesel!!!!!!”
 • 3. csillagfény 2010. május 14. 12:48
  „büszke lehet magára az ilyen aljadék aki ilyeneket csinál! Lopás helyett mennének el dolgozni! Remélem jó hosszú időre leültetik őket!!!”
 • 2. janika 2010. május 14. 06:25
  „Hát még ilyet! A "lotyó" ezt kihagyta? Őt biztos nem kapták volna el!”
 • 1. enzso 2010. május 13. 23:22
  „végre hogy valami jót is hallani. az ilyen embereket is jól le kell csukni legalább 3-5évre majd meggondolnák hogy mit csináltak. A bucinak pont jó cella társai lehetnének XD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LEADER-pénzek szakrális emlékekre Rábaközben

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület közel 120 millió forintot oszt szét a körzet épített… Tovább olvasom