Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Liftet terveznek a jobaházi idősek otthonába

A megyei önkormányzat a közeljövőben szeretné megoldani a jobaházi idősek otthona akadálymentesítését. A beruházás 16 millió forintba kerülne, amihez pályázati segítséget várnak.
A megyei közgyűlés a februári ülésen támogatta a jobaházi idősek otthona akadálymentesítését. A cél érdekében a megye az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Fogyatékosok Esélye Közalapítványához nyújt be pályázatot.

A pályázathoz felmérték a megyei fenntartású intézmények igényeit. Az épületek műszaki paramétereinek vizsgálata alapján döntöttek a jobaházi kastély mellett. Az épületegyüttes komoly hiányossága, hogy nincs benne teherszállításra is alkalmas személyfelvonó, jelenleg a négy szint közti mozgás és teherszállítás csak a lépcsőházon keresztül lehetséges.
A megye tavalyi költségvetésében a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedésének biztosítására jóváhagyott 5 millió forintból a beruházáshoz és a pályázat benyújtásához szükséges összes tervdokumentációt elkészítették, 996 ezer forintból. A fennmaradó összeg a kivitelezés megkezdéséhez szükséges.

Jelenleg a hatósági engedélyezési eljárás van folyamatban. A beruházás összköltsége 16 millió forint lesz, amihez a Fogyatékosok Esélye Közalapítványtól a maximálisan igényelhető 3 milliós vissza nem térítendő támogatásra pályázik az önkormányzat. A fennmaradó 9 millió forintot az idei költségvetésben biztosítják.

A tervek szerint az épület déli oldalán, külső gépházban egy hordágy szállítására is alkalmas, 1350 kilós teherbírású, 4 szintes, automata ajtókkal szerelt személyliftet alakítanának ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A németek a leggondosabb tulajdonosok

Győr-Moson-Sopron megye még mindig népszerű a külföldi ingatlanvásárlók körében. A megyei közigazgatási hivatal adatai szerint 2005 utolsó negyedében megyénk településein összesen hatvannyolc külföldi szerzett ingatlant. Negyven lakóház és lakás, illetve tizenkilenc beépítetlen terület került külföldi kézre az említett időszakban. A legtöbben – harmincnégyen – Ausztriából érkeztek. Tovább olvasom