Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Lezárult a hároméves Comenius-program

Az Európai Unió nem csupán gazdasági, hanem emberek alkotta közösség is. jelentette ki Csornán Helga Hinse.
Az Európai Unió nem csupán gazdasági, hanem emberek alkotta közösség is. Ezért a kapcsolatokra is figyelni kell – jelentette ki Csornán Helga Hinse, a három éve kezdődött Comenius-program német koordinátora.

A vendéglátók mellett német, olasz, spanyol, finn tanárok és diákok vettek részt azon a találkozón, amelyet a csornai Hunyadi-gimnáziumban rendeztek a három éve kezdődött Comenius-program zárásaként.
– Mi két éve csatlakoztunk a programhoz, a németek, az olaszok, a finnek és a spanyolok már több éve együtt dolgoznak – válaszolta érdeklődésünkre Szeőcsné Élő Katalin, a házigazda intézmény koordinátora. – Az elmúlt időszakban egymás hazájában kutattuk a kismesterségeket, foglalkoztunk a hagyományokkal, a turizmussal. A programot ezzel a csornai koordinációs megbeszéléssel zárjuk le, de reméljük, hogy továbbra is kapcsolatban maradunk. Ha nem sikerül nyerni az Európai Unió pályázatán, iskolai szinten kívánjuk folytatni az együttműködést, hiszen így a tanárok és a diákok megismerhetik egymás országát, iskoláját.

Szeőcsné Élő Katalin szerint a csornaiak zökkenőmentesen illeszkedtek be a közösségbe, komolyan vették a munkát a hozzá tartozó szervezési feladatokkal együtt, és sikerrel álltak helyt.

A németországi koordinátor, Helga Hinse elmondta: a csornaiak a csatlakozást követően lelkesen kezdtek és rendkívül rövid idő alatt igen nagy munkát végeztek. Ám a Comenius-programban nem csak a munkát kell előtérbe helyezni, legalább olyan fontos a tanárok, diákok közötti barátság is.

– Amikor először találkoztunk Olaszországban, már akkor kiderült, hogy jó barátok leszünk – fűzte hozzá Helga Hinse. – A program ebben az évben lezárul, de arra törekszünk, hogy a jövőben is megmaradjon a kapcsolat közöttünk. Ha kialakulnak a stabil barátságok, könnyebb lesz továbbvinni a projektet. Az Európai Unió nem csupán gazdasági, hanem emberek alkotta közösség is. Ezért a kapcsolatokra is figyelni kell. Mi erre helyezzük a hangsúlyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézről kézre adták a Ringa-üdülőt

A kapuvári húsgyár balatongyöröki üdülőjének ügye bírósági szakaszba érkezett. Tovább olvasom