Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lezáruló nyomozás

A Kisalföld úgy tudja, hogy a végéhez közeledik a rendőrségi eljárás a jelentős összegű sikkasztással vádolt, egykori Rábaköz szépe ügyében. A szépségkirálynő mintegy 300 millió forintot sikkasztott el banki alkalmazottként.
Nagy Éva, az egykori rábaközi szépségkirálynő.
A jelenleg előzetes fogva tartásban lévő Nagy Éva, korábbi Rábaköz szépe – ügyvédje elmondása szerint – nem tudott volna mintegy 320 millió forintot sikkasztani, ha a K&H Bankban, ahol dolgozott, működött volna az ellenőrzés.

– Védencem az ellenőrzés teljes hiányát használta ki. Egy jól működő banknál két héten belül le kellett volna buknia. Aki pénzzel dolgozik, az sikkaszthat, senkiben nem lehet megbízni – nyilatkozta lapunknak dr. Glegyák Jenő.

A védőügyvéd úgy véli, hogy védencét erősen motiválta a szerelem, amit az ugyancsak előzetesben lévő P. József iránt érzett. A lány mindent végrehajtott, amit a férfi mondott neki. Vitte a pénzt, különböző összegeket, mikor mire kellett. A saját haszna kevés volt a lánynak.
– Éva eljutott oda, hogy belássa, mekkora butaságot csinált. Mélyen megbánta, amit tett, de viseli a következményeit. Igen sajnálja, hogy a szüleit ilyen nehéz helyzetbe hozta. A fogdában nyelveket tanul, képzi magát. Azt nem tudni, hogy a rendőrségi eljárás befejezése után kiengedik-e az előzetesből – tudtuk meg az ügyvédtől.

Arra a kérdésünkre, hogy tárgyalás mikorra várható, dr. Glegyák Jenő elmondta:

– Ezen a héten, csütörtökön lesz az iratismertetés a rendőrségen. Ha decemberben meglesz a vádemelés, akkor várhatóan márciusban vagy áprilisban elkezdi a tárgyalást a bíróság.
A sikkasztás miatt megrövidített ügyfeleket az ügyvéd szerint a bank kártalanítja, mivel az alkalmazott által okozott kárt a munkáltató köteles megtéríteni. A bank követelheti Nagy Évától a sok millió forintot, de a megtérülésnek igen kicsi a valószínűsége.
Az ügy jelenlegi állásáról, illetve befejezéséről a rendőrség az iratismertetésig nem nyilatkozik.

Korábban >>

Miniszterelnök szeretne lenni (2002-06-24) >>
A tengerparton fotózzák a szépségkirálynőt (2002-11-17) >>
Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>
Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>
Nyusziválogatás döntőse (2002-08-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem emelik az iparűzési adó mértékét

Elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját és kiválasztották a számlavezető pénzintézetet a… Tovább olvasom