Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lezárták az enesei elkerülőt másfél hónapra! - fotók, videó

A forgalom mindkét irányból csak a 85-ös főúton, Enesén haladhat keddtől. A korlátozásra az M85-ös építése miatt van szükség.

Végül kedden délután 3 órakor zárták le az M85-ös enesei elkerülőt. Ezt az utat pedig megnyitották:


Kedd déltől kezdődik a lezárás!

A hétvégi esőzések miatt az ideiglenes forgalom technika felfestését és táblázását Kóny térségében keddre halasztotta a vállalkozó, ezért az Enese elkerülő lezárása május 5-én, kedden déltől várható - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.


Korábban írtuk:

Búcsú az elkerülőtől egy időre - fotók

Búcsú az enesei elkerülőtől - Olvasónk fotói vasárnap
Korábban - "A 85–ös sz. főúton befejeződtek a nagy tereléssel, forgalomkorlátozással járó kivitelezési munkálatok, így a vállalkozó az Enese elkerülő ideiglenes végcsomópontja térségében ki tudja alakítani az M85 autóút végleges összekötését.

A végcsomópont kivitelezése miatt szükséges a már megépített M85 Enese elkerülő szakaszának a lezárása 2015. május 4-től. A lezárás várhatóan június közepéig tart. A forgalom mindkét irányból csak a 85. sz. főúton, Enese belterületén haladhat át.

Az M85 autóút 13,8 km hosszú 2x2 sávos, gyorsforgalmi szakaszának építése új nyomvonalon két részben valósul meg Győr-Enese és Enese-Csorna között. A 6,8 km hosszú Győr-Enese szakaszon 3 felüljárót és egy aluljárót létesítünk.

A beruházás során a meglévő M1 autópálya - 85. sz. főút forgalmi csomópont, szintbeli kapcsolatai átépülnek, körforgalmi csomóponttá.

A távlati M85 autóút a meglévő M1 - 85. sz. főút különszintű csomópont 2. sz. szintbeli körforgalmi csomópontjától indul, majd ezt követően a 85.sz. főúttal párhuzamosan halad nyugati irányba annak déli illetve északi oldalán.

Az út vége csatalakozik az Enese települést elkerülő szakaszhoz. Ezt követően 7 km hosszan folytatódik Csornáig. A beruházás során a meglévő 85. sz. főúton 3 korrekciót, valamint 4 db körforgalmú csomópontot, 2 db aluljárót és 4 db felüljárót építünk" - olvasható a NIF Zrt. közleményében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábacsécsény gazdagodott a civil szervezet támogatásával

Tovább olvasom