Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Lezárták a Kis-Rába hidat Kapuváron

Szerdán délelőtt lezárták a Kis-Rába hidat. Az autók csak kerülő úton közlekedhetnek.


Szerda délelőtt kilenc óra után teljes szélességében lezárták Kapuváron a 8611-es főúton a Kis-Rába hídját. A zárás az eredeti tervek szerint augusztus 26-ig tart, a közlekedőknek addig terelő utakat jelölt ki a beruházó cég és a városháza. 

A Beled felé haladó forgalom számára a Sport és Bercsényi utcát jelölték meg, a hídzár idejére súlykorlátozás nélkül. A terelést információs és közlekedési táblák is segítik, melyeket a Magyar Közút Kht. helyezett ki. A helyközi buszjáratok a Kossuth utca elején, a híd előtt kialakított buszfordulóban fordulnak meg. Információink szerint a helyi és helyközi buszok leszálló helye az úgynevezett fehér ház előtti megálló, a felszálló hely a Malom söröző előtti megálló lesz.


Hídzár
Hídzár


Korábban - Annak ellenére, hogy többször meghirdették, március 21-én sincs még teljes hídzár Kapuváron a Kis-Rába hídon. Így vajon mikor készül el az új híd?

Olvasóink jelezték, hogy továbbra is gond nélkül lehet közlekedni Kapuváron a Kis-Rába hídon, annak ellenére, hogy a hatóságok március 21-én elvileg lezárták a hidat.

Az első teljes útzárat még március 16-ra ígérték, de abból se lett semmi. Joggal tesz fel olvasónk a kérdés: így vajon mikorra készül el a híd?

A kisalfold.hu megkereste a NIF sajtósát, aki portálunkkal közölte, "a lezárás előtt biztosítani kell, hogy a Volán buszok egy ívben meg tudjanak fordulni a területen, amelyhez további szegélybontási munkálatokra van szükség. A munkákat hétfőn és kedden elvégzik, így a hídat és az utat várhatóan szerdán zárják le."

 

Fotó: T.A.
Fotó: T.A.

Olvasóink írták

 • 7. pumukli110 2011. március 28. 22:49
  „Hihetetlen,hogy egy ilyen forgalmas hídnon fél évig kell vakaródni ha dolgoznának rendesen egy hónap is elég lenne.Ma jártam arra munkaidőben még egy veréb se volt rajta nemhogy munkás. Ezért tart fél évig a "munka",vagy azért,hogy a 108millió elrepüljön valahova? A terelőutcák lakói biztos,hogy "örülni"fognak ennek az időszaknak eddig nem volt forgalom most annál több és lesznek még rosszabb utak.”
 • 6. füstbement 2011. március 23. 20:15
  „gyerekek!lesz egy felújított hidunk mondjuk 50 évre.augusztusig vagy szeptemberig tartó időszak mi ehhez az időhöz képest?egy kicsit tudjunk ám tűrni...hibák mindig vannak, de nem akkora dolgok ezek.én örvendeni fogok annak ha ez a híd elkészül még ha késve is.”
 • 5. miro132 2011. március 23. 15:30
  „a terelőtáblákat nem lehetne normálisan kitenni ? Ez nem dekorácó hogy a nyilaknak egymásra kell mutatniuk... a piros nyilaknak a terelőutat kellene jelezni ...”
 • 4. frenkycom 2011. március 23. 14:47
  „2027. Március A hid elkészült és átadták a forgalomnak...........”
 • 3. profi10 2011. március 21. 17:48
  „A lezárást hetekig húzzák, a megnyitást meg majd hónapokig!
  Rövidesen biztos ki fog derülni egy-két súlyosbító körülmény.”
 • 2. Axl.Bundy 2011. március 21. 13:46
  „ma még 21 van te tudosító”
 • 1. bunny91 2011. március 21. 11:32
  „és ez miért is olyan meglepő....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil Alap 2011 pályázat Csornán

A Civil Alapra csornai székhelyű társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, egyházak… Tovább olvasom