Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Leváltották a kónyi iskolaigazgatót - gyertyás demonstráció a döntés ellen

Azonnali hatállyal visszavonták Németh Marica kónyi iskolaigazgató vezetői megbízását.
A helyi képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén döntött így. Az indoklás része, hogy a pedagógus méltatlanná vált a feladatra. Mint ismert, Németh Marica polgármesterjelöltként indult az önkormányzati választáson.

A kampány során nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen képviselőjelölt társaival arról beszélgetnek, hogyan lehetne Aller Imre polgármester megbuktatni: Állami Számvevőszéki vizsgálat, ügyészségi eljárás is szerepelt a tervek között. A községvezető a történtek után feljelentést tett az ügyészségen és elindult egy önkormányzati vizsgálat is. Ez utóbbi lezárult, és a következtetéseket levonva határozott Németh Marica leváltásáról a képviselő-testület.

Az igazgatói teendők ellátásával 2011. július 31-ig Tóth Zsuzsannát, az eddigi helyettest bízták meg.

A  felmentett igazgató betegállományban van, hivatalos értesítést  mindeddig nem kapott a menesztéséről. Az ügy egy másik érintettje az  közölte az MTI-vel: este gyertyás demonstrációt tartottak az iskola  előtt.  

Aller Imre független - a megyei közgyűlésbe MSZP-listán bejutott - polgármester a képviselő-testület ülése után az MTI-nek  elmondta: ő jegyezte a vezetői megbízás visszavonásáról szóló  előterjesztést, amelyet a teljes létszámban tanácskozó testület  egyhangúlag fogadott el.  

Indokként említette, hogy egy pedagógus a munkaidőn kívüli  tevékenységével is példát mutat a diákoknak. Közlése szerint az  iskolaigazgatót is meghívták az ülésre, de Németh Marica a kezdés  előtti percekben kimentette magát azzal, hogy betegállományban van.  

Németh Marica azt közölte az MTI-vel: hivatalosan nem értesült a  döntésről, mivel betegszabadságát tölti,  falubeliektől azonban úgy  tudja, hogy a testületi ülés óta két biztonsági őr áll az iskola  épülete előtt.  

Az ügyben érintett másik helyi politikus, Ágoston Tamás arról  tájékoztatta az MTI-t, hogy a döntés ismertté válása után gyertyás  demonstrációt tartottak az iskola előtt. Mint mondta, a felmentés és  annak módja ellen tiltakoztak, mert szerintük "egy legyőzött rivális  megsemmisítéséről" van szó. Közlése szerint a megmozduláson legalább  hetvenen vettek részt, de voltak, akik nem tudtak vagy mertek  eljönni, ezért csak egy mécsest küldtek maguk helyett.

A hozzászólási lehetőséget a személyeskedő hangnem miatt korlátoztuk - szerk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedmilliárdos iskolafejlesztés Szilban

Mintegy negyedmilliárd forintból megújult a szili általános iskola. Tovább olvasom