Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Levágott ujj Bősárkányban: nem hívták a győri kórházat

„A Petz-kórházba nem érkezett riasztás azzal kapcsolatban, hogy egy levágott ujjdarabot vissza kellene varrni" – mondta dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.
Hétfőn olvashatták Sarok Bálint történetét (Nem tudták megmenteni a bősárkányi fiatal hüvelykujját címmel), s abban azt az ígéretet tette a győri intézmény, hétfőn tételesen megnézi minden érintett osztály ügyeleti regisztrációját. Az anya ugyanis azt állította, hogy Győr nem tudta fogadni a sérült fiát, de ennek ezek szerint nincs semmilyen nyoma.

Olvasóink írták

 • 13. papirusz92 2012. augusztus 30. 16:19
  „Sajnálom a gyereket, bár ő sem sajnálta a társát mikor tavaly megverte. Erre csak annyit Isten nem ver bottal.
  A "pedagógus"szülő meg nem tudom milyen szakoktató az iskolájában, ha a saját fiát sem tudja ellátni, mit csinál ha oktatás közben történik más gyerekével baleset. A gondok nem kicsik náluk úgy látom, de legalább címoldalra kerültek megint.”
 • 12. nagyonfááj 2012. augusztus 16. 09:26
  „10. aghla
  Kérdésedre egy otthon is kivitelezhető módszer a következő:
  1. a sérült, vérző végtagot be kell kötni, lehetőleg a vérzést csillapítani(szigorúan tilos derékszíjat és egyéb leszorítást alkalmazni.....)
  2. sérültet lehetőleg ültetni, fektetni, nyugalomba helyezni és lehetőség szerint a sérült végtagot a szív magassága fölé helyezni
  3. ezután jöhet az amputátum csomagolása: lehetőleg egy tiszta nylon zacskóba helyezni, csapvizet engedni rá, hogy teljesen ellepje és a zacskót lezárni
  4. ezután egy másik zacskóba jeget, jégakkut tenni és a lezárt vizes zacskót ebbe helyezni( a lényeg, hogy az amputátum közvetlenül ne érintkezzen a jéggel, mert ez szöveti és egyéb károsodást okoz
  5. lehetőleg mentőt hívni, de mérlegelni kell azt is, hogy ha van saját autó és a sérült állapota megengedi- akkor ha gyorsabb úgy, akkor Győr irányába indulni....a mentővel egyébként lehet útközben is találkozni, erre vonatkozólag a mentésirányító ad segítséget a telefonban(minden szituáció más és más, tehát mindig ehhez kell igazítani a mentő kontra nem mentő hívást......az elindulok a sérülttel kontra nem indulok el kérdését!)
  Nagyjából ennyi! Remélem tudtam segíteni!”
 • 11. cseppek 2012. augusztus 15. 11:51
  „Innentől engem is érdekel a történet. Az előző cikkhez nem szóltam hozzá, pedig vetődtek fel bennem akkor is kérdések (Miért nem hívtak mentőt? Miért fogadták el az elutasítást? - én ilyen esetben szétszedtem volna mindent és mindenkit, aki azt mondja, hogy nem fogad és nem tesz semmit, pedig tehetne).

  Ezek után viszont hivatalból kell utánajárni, hogy ki hazudik és hol a hiba.”
 • 10. aghla 2012. augusztus 15. 11:19
  „Ebben a kérdésben az egyetlen hasznos információ az lenne, ha pontos tájékoztatást kapnának az emberek, hogyan kell szállítani az amputált darabot. A kisalföld.hu kérdezze meg a szakembereket, tegye közzé a nyomtatott sajtóban is.
  Így lehet a sikeres visszavarrás ESÉLYÉT növelni!”
 • 9. pancser 2012. augusztus 14. 22:11
  „3."holuvera" Azt gondolták kellő alkohol koncentráció megóvja a romlástól!”
 • 8. Ambar 2012. augusztus 14. 21:19
  „Azért mégis csak ki kellene deríteni az igazságot!Nem lehet kórházakat csak hibáztatni, csak akkor ha valóban azok.Ha már az eset nyilvánosságot kapott ,szerintem akkor annak is ki kell, derülni mi a valóság.Egy lap ne csak szóbeszéd szintű legyen:Ezt az esetet konkrétan ki lehet deríteni!Tessék megtenni.Itt arról van szó hogy mennyire bízhatnak az emberek az egészségügyben!Baleset sok embert érhet!”
 • 7. Jerry 2012. augusztus 14. 19:49
  „Az anya a korábbi cikk szerint a csornai kórháztól kapta az információt,hogy Győr nem tudja fogadni.Ez azért is furcsa, mer Győrben az ambulancián mindenkit fogadnak, még vidékit is6 tapasztalatból tudom/ és el is látják rendesen.Még beutaló sem kell.Az persze más kérdés, hogy a beteg hogy jut be oda,mert ugye a fidesz arra nem gondolt,mikor bezáratta a kórházat, hogy előtte nem ártott volna kicsit felfejleszteni a mentő szolgálatot.A kórház bezárás miatti plusz költségeket nem ártana fidesz hívekre ráterhelni büntetésből.Azért az biztos, hogy ha a sérültet,legyen az bárki, a csornai kórházban rendesen ellátják, és ez után mentővel beküldik Győrbe, vagy netán a szülőket oda irányítják, akkor megmenthették volna az ujját.Én mindenesetre a szülők helyében rendesen pert akasztanék a kórház nyakába,és tuti hogy meg is nyernék.Ez persze nem adja a fiú ujját, de talán elejét venné a hasonló eseteknek.Most egy ujj, de lehet hogy legközelebb egy élet lesz oda ..”
 • 6. ekkenekepen 2012. augusztus 14. 17:18
  „ezek szerint ezeknek a <moderálva> a betegnyilvántartó és adminisztrációs rendszere is egy nagy csőd. Azt se tudják hogy ki járt ott ki nem.”
 • 5. b.zoli 2012. augusztus 14. 10:20
  „Az édesanya, Sarok Lajosné elmondása szerint a győri kézsebészetre akarták küldeni fiát. Ott nem tudták fogadni, Mosonmagyaróvárra irányították.”
 • 4. SoTi 2012. augusztus 14. 10:06
  „Nyilván megoszlanak a vélemények, de úgy gondolom, hiába megy a mutogatás, sajnos ez már nem változtat a dolgon. Nekem is volt egy komoly balesetem, és ahogy nálam is, ebben az esetben is mentőt kellett volna hívni. De ebben is lehet buktató. Az én esetemben a 20 éves tapasztalattal rendelkező mentős hatalmasat hibázott. Tehát igazából ezt sem lehet tudni, hogy lett volna a jobb. Perelhettem volna én is őket, de semmin nem változtatott volna.
  Én Győrbe feküdtem 3 hétig a baleseti sebészeten, majd később 1 hétig a kézsebészeten, de panaszom nincs a kórházra. Az orvosok felkészültsége és szakmai tudása vitathatatlan, ezért én is úgy gondolom, hogy Győrbe esetleg nagyobb esélye lehetett volna. De ez mind mind csak feltételezés. Mit lett volna ha....
  Hiába keressük a hibást, attól még Bálintnak nem lesz könnyebb ezt a traumát feldolgozni. Sajnos, ha már ez megtörtént szerintem a minél előbbi gyógyulás a cél, gondolom főleg lelkileg. Úgyhogy a szülőknek is erre kellene koncentrálni, nem hülyeségre.
  Egyértelmű, hogy mindenkinek meg van a véleménye, mint ahogy nekem is. Arról nem is beszélve, hogy azért ezekben a cikkekben sem lehet megbízni (saját tapasztalat az említett balesetemnél... mosolyogva fényképez az állítólagos újságíró, hogy van egy cikkje, de a lényeges információkat nem írta le)

  Úgyhogy én csak annyit mondok Jobbulást és sok erőt kívánok!”
 • 3. holuvera 2012. augusztus 14. 10:03
  „Eleve hogyan lehet egy levágott ujjdarabot zsebben szállítan i?? Már ez elgondolkodtató !!”
 • 2. kukszi 2012. augusztus 14. 09:41
  „Kezd kiderülni az igazság.Vétlen embereket, kórházakat besározni bűn!
  A falunapon történteknél kell indítani a hiba keresést és úgy tovább!!
  Mit keresett ő ott mint favágó,ki állította munkába???
  Nekem is ismerős ez a fiú, a Csornai verekedésből kifolyólag ???
  Az édesanyának is kontrollálni kell agyerek ténykedését,nem csak másban keresni a hibát!!!”
 • 1. bojtár 2012. augusztus 14. 09:16
  „ez még brutálisabb,hogy a kommunkáció is hiányzik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan? Szalagkorlátnak csapódott egy autó a 85-ösön Rábapatonánál

A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították. Felmerült az ittasság gyanúja. A főúton már nincs… Tovább olvasom