Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Létszámleépítésről döntöttek a szociális központban

Intézményi átszervezésről, létszámleépítésről határozott a közelmúltban a csornai képviselő-testület.

Átvizsgáltatta megmaradt intézményei működését a csornai önkormányzat. Arra kerestek megoldást, miként lehetne a költségvetés hiányát csökkenteni. A válasz: létszámleépítéssel. Az intézkedés idén a Szociális és Gyermekjóléti Központot érinti. A helyzet azért nem drámai, mivel néhányan nyugdíjba vonulnak, illetve áthelyezéssel próbálják kezelni a problémát.

A központon belül a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat hat családgondozója helyett ötöt foglalkoztat majd a város. A bölcsődében szeptember elsejétől a jelenlegi hat csoportból öt marad meg. Megszűnik egy gondozói státus, illetve egy dajka-takarító beosztás. Egy gondozónő gyermekvállalás előtt áll, helyét nem töltik be a bölcsiben. Korábban két szakácsnő és egy konyhai kisegítő dolgozott az intézményben. A jövőben a konyhalányi állás szűnik meg. A képviselő-testület által a legutóbbi ülésen elfogadott javaslat 9,2 millió forintos megtakarítást eredményez.

A bölcsődében Nagy Gáborné konyhai kisegítő rövidesen végleg fedőt tesz a fazékra. Nyugdíjba vonul és javítja a költségvetési adatokat.
A bölcsődében Nagy Gáborné konyhai kisegítő rövidesen végleg fedőt tesz a fazékra. Nyugdíjba vonul és javítja a költségvetési adatokat.

A testületi előterjesztésben olvasható, hogy a szociális központból hárman is nyugdíjba vonulnak, illetve a már említett gondozónő gyermekvállalása miatt távozik. Így a létszámleépítés gyakorlatilag csak a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot érinti. Információink szerint az önkormányzatnál az áthelyezés lehetőségét keresik.

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár működését is felülvizsgálták a közelmúltban. Megállapították: az elmúlt egy évben történtek már a dolgozói létszámot érintő intézkedések. Így a feladatok megfelelő ellátásához valamennyi dolgozóra szükség van. A testület úgy döntött, hogy a következő egy év tapasztalatait figyelembe véve térnek majd vissza az intézményt érintő kérdésekre.

Olvasóink írták

  • 2. Goldman 2013. május 13. 08:52
    „"A bölcsődében Nagy Gáborné konyhai kisegítő rövidesen végleg fedőt tesz a fazékra. Nyugdíjba vonul és javítja a költségvetési adatokat."
    Tehát nyugdíjasként otthon javítja a rosszul kitöltött költségvetési adatokat...kisegítőből adminisztrátorrá avanzsálják. Ez jó.”
  • 1. eger 2013. május 10. 20:53
    „A szolgáltatás színvonalára miként hat ez az intézkedés? A kérdés költői.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott egy képviselő Kisfaludon

Május hetedikei határidővel lemondott a kisfaludi képviselő-testület egy tagja. Nagy Árpád lapunknak… Tovább olvasom