Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Létszámleépítés, de hogyan?

Megállapodási hiányában megszűnhet a Szilsárkány–Sopronnémeti–Bogyoszló–Potyond körjegyzőség.
Nem a legjobban mennek a dolgok az év elejével létrehozott Szilsárkány–Sopronnémeti–Bogyoszló–Potyond körjegyzőségben. Az okokról elsőként Zöld Pétert, a székhelyközség polgármesterét kérdeztük.

Mindenki a saját érdekeit védi

– Tagadhatatlan, hogy a körjegyzőségben idén június végéig nem sikerült megállapodni abban, hogy a köztisztviselői létszámleépítést, amit elterveztünk és írásba foglaltunk, miként hajtsuk végre – mondta Zöld Péter. – Abban mindegyik képviselő-testület egyetért, hogy magas a létszám, de amikor hozzálátnánk a csökkentéshez, akkor nyomban ütköznek az érdekek. Ezen nem csodálkozom, hisz mindenki próbálja a saját érdekeit védeni. Eddig nem sikerült a kompromisszumig eljutni. Előttem van egy írásos javaslat, a testülettel megvitatjuk. Azután pedig a körjegyzőségben részt vevő települések képviselő-testületeinek együttes ülést kell tartaniuk, és minősített többséggel kell a határozatot meghozni.

Nevek nélkül

Zöld Péter elmondta: a javaslatok többnyire a létszámleépítésre vonatkoznak, ugyanakkor felvetődik annak a lehetősége is, hogy oszlassák fel a körjegyzőséget.
– Bevallom, hogy ezt én nem szeretném – jegyezte meg Szilsárkány első embere, hozzátéve, hogy a levélben személyeket nem nevezett meg a javaslattevő, hanem azt foglalja össze, hogy milyen munkát hol és milyen képesítésű személy végezzen. De hogy ki legyen az illető, arról nincs szó. Úgy gondolom, hogy ennek meghatározását közös megegyezéssel a körjegyzőre kell bíznunk.
Zöld Pétertől megtudtuk, hogy az idézett javaslatokat tartalmazó levél sopronnémeti kollégájától érkezett, aki szerint ha a kompromisszumkészség nemcsak a javaslattevőben lesz meg, hanem a többi polgármesterben is, akkor a körjegyzőség megmarad.

Bízva a megegyezésben

Bognár Sándor, Sopronnémeti elöljárója bízik a megegyezésben. Ugyanakkor nem hagyott kétséget afelől, hogy saját faluja érdekeit képviseli. Kijelentette, hogy olyan munkavégzést nem támogatnak anyagilag, amely Sopronnémetit nem érinti. Hozzátette: hogy az általa aláírt levélben foglalt javaslatok a képviselő-testületük egyhangú véleményét tükrözik. Megjegyezte azt is, hogy ha együtt nem tudnak dolgozni, akkor külön kell azt megtenni.
Zöld Pétertől megkérdeztük azt is, hogy milyenek az első tapasztalatok a nyáron létrehozott Bogyoszló–Szilsárkány Körzeti Általános Iskolával kapcsolatban.
– A közös iskola szeptemberben megkezdte tevékenységét, rendben folyik a tanítás. A gyermekeket szerződéses autóbuszjárattal utaztatjuk, mindig pedagóguskísérettel. Tőlük hallottam, hogy vannak, akik megbízásból vagy önszorgalomból azt figyelik, hogy valóban van-e tanár a buszon, ahogy megígértük. A kétkedőknek azt tudom mondani, hogy mindig van kísérő, sőt, a környezetét is szemmel tartja, és a megfigyelőket is észreveszi – fogalmazott Zöld Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 ezer forint mínusz hektáronként

Nem jött be az idei év a bogyós gyümölcsöt termelőknek. A termésmennyiség sem volt az igazi, a felvásárlási ár pedig alacsonyabb már nem is igen lehetett volna. A ribizli kilójáért például negyven forintot kaptak a gazdák. Ráadásul, mióta uniós tagország lettünk, külön támogatás sem jár az ültetvényekre. 19 ezer forint hektáronként. Tovább olvasom