Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Lerakták az új rendőrség alapkövét

Ünnepélyes keretek közt lerakták az új Kapuvári Rendőrkapitányság alapkövét. Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok.
Ünnepélyes keretek közt lerakták az új Kapuvári Rendőrkapitányság alapkövét. Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány szerint – pályázati pénzből – az ország egyik legmodernebb informatikai rendszerét telepítik az új rendőri központba.

– Megvalósult egy álom – kezdte avatóbeszédét dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány tegnap a tervezett új Kapuvári Rendőrkapitányság alapkőletételekor.

A tábornok hangsúlyozta: a helyi rendőrök évek óta eredményesen dolgoznak, ehhez mérten azonban elhelyezésük körülményei hosszabb távon nem tarthatók. Kiemelte: a jelenlegi kapitányság gazdaságosan nem alakítható át, ezért volt szükség arra, hogy új épületbe költözhessenek a kapuvári egyenruhások.

Ahogy azt a dandártábornok is elmondta, az új épület alapötlete még a ’90-es évek elején fogalmazódott meg. Akkor felmerült annak lehetősége, hogy a jelenlegi kapitányság tetőterét bővítsék, amit azonban később elvetettek. A helyi önkormányzat 1998-ban, térítésmentesen felajánlotta az úgynevezett Kalin-gödör területét az új kapitányság felépítésére. Az ötezer-négyszáz négyzetméteres Sport utcai telken a rendőrség és határőrség közös bázisát hozták volna létre, melynek tervei hétmillió forintból 2002-re el is készültek. A beruházás végül nem indult meg a határőrség szervezeti változásai miatt.

Négy éve a terveket átdolgozták, majd közbeszerzési eljárás során kiválasztották a kivitelezőt a fertődi FÉSZ Rt. személyében. A megyei főkapitány hangsúlyozta: külön örül annak, hogy környékbeli cég építi fel a kapuvári rendőrséget.

A jövőre – a főkapitány reményei szerint az áprilisi rendőrnapon – átadandó épületben többek közt huszonnyolc iroda, tárgyaló-, előadó– és kondicionálóterem és hatállásos garázs kap helyet a közel ezerötszáz négyzetméteres alapterületen. A kivitelezés költsége háromszázhetvenkétmillió forint.

Dr. Szabadfi Árpád elmondta: nemcsak az épület lesz a környék egyik legkorszerűbb létesítménye, de az ország egyik legmodernebb informatikai hálózatát telepítik Kapuvárra, melynek anyagi hátterét pályázati pénzből teremtették elő.

Biró Péter polgármester köszöntőjében kiemelte a helyi, fiatal rendőrök eredményes munkáját. Mint mondta: munkájuk biztosítja azt, hogy ez a rábaközi település megőrizhesse nyugodt, kisvárosi jellegét. A polgármester véleménye szerint az új épületben nemcsak a dolgozók, de az idelátogatók is jól fogják érezni magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűncselekmény a plakáttépés

A V. számú csornai székhelyű országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság helyt adott… Tovább olvasom