Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Lemondtak mandátumukról a képviselők

Bágyogszovát - A kora ősz apasztotta Bágyogszovát önkormányzatának képviselő-testületét. Három képviselő ugyanis lemondott, mert szerintük megfelelő információk híján nem maradt lehetőségük az érdemi munkára.
Lemondott három önkormányzati képviselő Bágyogszováton. Boros József, Horváth Attila és Szabó Ákos augusztus 16-án akart megválni mandátumától, ám ketten – Boros József és Horváth Attila – némi rábeszélés hatására elhalasztották döntésüket. Aztán augusztus végén mégiscsak úgy gondolták, menniük kell. Szabó Ákos – aki alpolgármesterként tevékenykedett az önkormányzatban – nem habozott, már a hónap közepén távozott a testületből.

Adatok nélkül

– Azért vállaltam a képviselői munkát már a második ciklusban, mert
tenni akartam a faluért – kezdte mondandóját Horváth Attila. – Az elmúlt négy évben a pénzügyi bizottság tagja, most pedig a vezetője voltam. Többször kértük a jegyzőt, hogy gyűjtse ki az intézmények – óvoda, iskola, öregek otthona, polgármesteri hivatal – költségeit, hiszen azok ismerete nélkül nem tudunk dönteni. Ezeket az adatokat idáig nem kaptuk meg. Kértük továbbá azt is, hogy az önkormányzat kintlévőségeit hajtsák be.

A július 28-án megtartott ülés napirendjén a lakbérek felülvizsgálata szerepelt, s akkor került szóba, hogy a jegyző asszonynak több százezer forintos hátraléka lenne.

Kérdésünkre azt válaszolta, hogy 200 ezer forintot költött a lakás felújítására. Ez a testületben nagy felháborodást váltott ki, s én akkor elhatároztam, visszaadom a mandátumomat, mert ilyen körülmények között nem lehet dolgozni.

Büntetlenül

– A harmadik választási ciklusban voltam tagja a testületnek – vette át a szót Boros József. – Mindig az volt a vesszőparipám, hogy a kintlévőségeket és az adóhátralékot be kell hajtani. Az is igaz, hogy ez utóbbi összeg mértékét nem sikerült megtudnunk. Olyan határozatot hoztunk az egyik ülésen, hogy a mozgóárusoknak minden alkalommal 500 forintot kell fizetniük. Úgy tudom, egy árus befizeti ezt a pénzt, a többi nem. Arról is határoztunk, hogy aki a buszvárókra plakátot helyez ki, pénzbüntetést kap. A plakátokat ugyan azóta is ragasztják, de büntetést senkire sem róttak ki. Minket azért választottak meg, hogy a falu érdekeit képviseljük, de sajnos úgy tűnik, ezt a feladatot nem tudjuk megoldani.

A két lemondott képviselő egybehangzóan állítja: a testületi ülések anyagait gyakran késve vagy az ülés kezdetén kapták meg. Szívesen tevékenykedtek volna továbbra is a faluért, de a kialakult helyzetben erre már nem látnak esélyt.

Válaszok később

Bágyogszovát körjegyzője, Perlaki Gyuláné megkeresésünkre nem kívánt reagálni a lemondott képviselők által elmondottakra. Takács Csaba polgármester pedig későbbre ígért nyilatkozatot.Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkéstek a parlagfű irtásával

Barbacs - Parlagfű miatt büntették meg Vági Róbert barbacsi gazdálkodót és több helybelit. Elismeri,… Tovább olvasom