Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Lemondott két képviselő Gyórón

A helyi önkormányzat öttagú képviselő-testületéből (négy képviselő és a polgármester) két tag a napokban írásban jelezte, hogy a továbbiakban nem kívánnak részt venni a testület munkájában.
A Kisalföldnek ezt az információt az egyik lemondott képviselő, Zsirai Péter meg is erősítette, ám az okokról nem kívánt beszélni.

Ahogy Gál Lászlótól, Beled jegyzőjétől megtudtuk, abban az esetben, ha a kistelepülés testületének tagjai visszaadják mandátumukat, a választáson induló képviselők közül a következő legtöbb szavazatot kapott, de akkor be nem jutott jelölt kaphatja meg a mandátumot, abban az esetben, ha vállalja a munkát (Gyórón tíz jelölt volt az öt helyre).

– Ez mindaddig megy, amíg a jelöltek létszáma tart, ha azonban senki nem vállalja a munkát, akkor a két hely betöltetlen marad a testület határozatképességének megőrzéséig – mondta Gál László.
Ha a testület elveszti határozatképességét, akkor időközi választásokat kell tartani.

Gyórón egyelőre határozatképes marad a testület annak ellenére is, ha a választási bizottság felkérésére sem vállalja senki a képviselőséget.
Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Ötvös László polgármestert is, aki azonban egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem feltétlenül tartanák meg az iskolát

Idén az egészségház felújítására költenék a fejlesztési pénzeket Beledben. A kisváros polgármestere… Tovább olvasom