Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Lemondott és elköltözik a faluból a polgármester

Polgármester nélkül maradt Maglóca. Az egyik legkisebb rábaközi község vezetője, Blága Tibor hétfőn jelentette be, hogy távozik a falu éléről. Személyes, családi okok miatt döntött így, ráadásul el is költözik Maglócáról.

Blága Tibort 2010-ben választották polgármesterükké a helyiek. A Kisalföldnek elmondta: jó szívvel gondol vissza az elmúlt két és fél évre.

– A képviselő-testületnek már múlt héten beszámoltam lemondásomról, hivatalosan hétfőn tájékoztattam az önkormányzatot – fogalmazott Blága Tibor. – Nagyon egyszerű a magyarázatom, családalapítás előtt állok és úgy néz ki, elképzeléseimet nem lehet összehangolni közfeladataimmal. Terveim szerint elköltözöm a faluból, a házamat egy négygyerekes családnak adtam ki.

A polgármester utolsó intézkedésével tehát a lélekszámon is javított. „Eddig négy gyerek volt nálunk, most hirtelen nyolcan lesznek" – jegyezte meg. Az elmúlt időszakról kifejtette: mindenképpen tanulságos hónapok állnak mögötte.

A felvétel, mely 2012 februárjában készült, a maglócai képviselő-testületet örökíti meg. Középen Blága Tibor, mellette képviselőtársai, Farkas Miklósné és Kinczer Kálmán.
A felvétel, mely 2012 februárjában készült, a maglócai képviselő-testületet örökíti meg. Középen Blága Tibor, mellette képviselőtársai, Farkas Miklósné és Kinczer Kálmán.

– Sikerként könyvelem el az önkormányzat épületének teljes felújítását. A községi garázs rekonstrukcióját, a muzeális tűzoltófecskendő helyreállítását, kiállítását. Nyertünk pályázatokat, szerveztünk közösségi programokat. Azzal szembesültem munkám során és ezen próbáltam változtatni, hogy a falubeliek nincsenek tisztában saját értékeikkel. Ez persze úgy vélem, nem csak Maglócán jellemző. Pedig a falvakat megmenteni, tovább éltetni ezekre az értékekre alapozva lehetne – foglalta össze gondolatait Blága Tibor.

Maglócán tehát időközi polgármester-választás lesz. Dr. Molnár Erika körjegyző tegnap szabadságon volt, így részleteket nem tudtunk meg az eljárással kapcsolatban. Az biztos, hogy addig, míg új vezetője nem lesz a településnek, Farkas Miklósné alpolgármester veszi át az ügyeket. Őt egyébként meglepte Blága Tibor bejelentése.

– Semmilyen előzménye nem volt, így nem is számítottunk rá – mondta a Kisalföldnek Farkas Miklósné. – Elfogadjuk döntését, nekem pedig vállalnom kell, hogy helyettesítem a polgármestert. Költségvetésünket elfogadtuk, vannak terveink, pályázatokat is szeretnénk benyújtani. Aztán az időközi választáson majd meglátjuk, kik méretik meg magukat.
2010-ben Maglócán négyen indultak a polgármesteri tisztségért. Közülük ketten már nem élnek a faluban. Blága Tibort egyébként már korábban is foglalkoztatta az idő előtti távozás gondolata. Éppen egy évvel ezelőtt a személyét ért támadások miatt akart lemondani. Akkor azonban meggondolta magát és maradt a helyén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még napokig kerülni kell az árvíz miatt

A folyó megemelkedett vízállása miatt a Rábaközben lezárták a bodonhelyi és a mérgesi Rába-hidakat. Tovább olvasom